Ankara Valiliği’nden kuvvetli yağış uyarısı

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2024 Perşembe 12:16 am - Güncelleme: 4 Temmuz 2024 Perşembe 12:16 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Ankara Valiliği, kentte etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle vatandaşları uyardı. Meteoroloji’nin son tahminine göre, kentte cuma ve cumartesi günleri gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, başkent Ankara’da kuvvetli yağışın etkili olması bekleniyor.

Ankara Valiliği, kente beklenen yağış öncesinde yurttaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, “Ankara’nın kuzey ve batı çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır” denildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; önümüzdeki 2 saatlik periyotta Ankara’nın kuzey ve batı çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

Meteoroloji’nin Ankara için 5 günlük hava durumu raporu ise şu şekilde:

Ankara Valiliği, kentte etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle vatandaşları uyardı. Meteoroloji'nin son tahminine göre, kentte cuma ve cumartesi günleri gök gürültülü sağanak etkili olacak. 

Ankara’da silahlı saldırı! 1 kişi yaralandı

Kaynak: HABER MERKEZİ