Ankara Valiliği gün verdi, aşırı sıcaklar geliyor!

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 7:04 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 7:04 pm

Haber: Haber Merkezi

Ankara Valiliği, kent genelinde hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derecenin üzerine çıkacağını belirterek 22 Temmuz’a kadar devam edeceği uyarısında bulundu.

Ankara’da sağanak yağışların ardından aşırı sıcaklar etkili olacak. Ankara Valiliği, X hesabından hava sıcaklıklarına ilişkin meteorolojik uyarıda bulundu.

Açıklamada sıcaklıkların gelecek hafta ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde artmaya devam edeceği ifade edildi. Ankara için ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 5 derecenin üzerine çıkacağını belirtilerek 22 Temmuz’a kadar devam edeceği söylendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklarının artmaya devam edeceği, sıcaklıkların önümüzdeki bir haftalık periyotta Ankara il genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 °C derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki günlerde Ankara’da beklenen en yüksek
Sıcaklıklar : 34-36 dereceler civarında seyredecektir. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur”

Aşırı sıcakların vurduğu Yunanistan’da açık havada çalışmak yasaklandı

Kaynak: HABER MERKEZİ