Ankara Tabip Odası’ndan Avukat Aytaç Ünsal için çağrı

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2020 Cuma 11:17 am - Güncelleme: 28 Ağustos 2020 Cuma 11:19 am

Ankara Tabip Odası, 238 gündür sürdürdüğü açlık grevi-ölüm orucu sonucu Avukat Ebru Timtik hayatını kaybettiğini hatırlatarak, tüm hekimleri etik ilkeler çerçevesinde davranmaya, yetkilileri ise Avukat Aytaç Ünsal’ın yaşam hakkı için acil olarak harekete geçmeye çağırdı.

Ankara Tabip Odası, açlık grevi-ölüm orucu sonucu Av. Ebru Timtik hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Adil yargılanma talebinin bedeli ölüm olmamalı. . Üzgünüz, öfkeliyiz. Adil yargılanma hakkının sağlık hakkı kadar önemli olduğunu düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

“Tüm hekimleri açlık grevleri sürecinde etik ilkeler çerçevesinde davranmaya, yetkilileri Av. Aytaç Ünsal’ın yaşam hakkı için acil olarak harekete geçmeye çağırıyoruz” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Adil yargılanma talebinin bedeli ölüm olmamalı… 238 gündür sürdürdüğü açlık grevi-ölüm orucu sonucu Av. Ebru Timtik hayatını kaybetti. Üzgünüz, öfkeliyiz. Adil yargılanma hakkının sağlık hakkı kadar önemli olduğunu düşünüyoruz.”

NE OLMUŞTU?

238 gündür sürdürdüğü açlık grevi-ölüm orucu sonucu Av. Ebru Timtik hayatını kaybetmişti. Timtik, Avukat Aytaç Ünsal ile adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlamıştı.

Ölüm orucundaki avukat Ebru Timtik hayatını kaybetti!