Ankara Şehir Hastanesi kendisini ambulansa kilitleyen şoförü yalanladı

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 9:09 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 9:12 pm

Ankara Şehir Hastanesi Başhekimliği, kendisini bakanlık önüne kilitleyen ambulans şoförünü yalanladı. Şoförün, taşıdığı onkoloji hastası için 3 saat boyunca hastane bulamadığı iddiasına karşı Başhekimlik, “Olayın, ‘hastane arayıp bulamamak’ konusu olmadığını bildirmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı önünde bir sağlık çalışanı kendini ambulansa kilitledi. Sağlık çalışanı “Eylemi neden yapıyorsunuz?” sorusuna, “Ben bir hastamı onkoloji servisine geçmeme izin verilmiyor. 3 saattir onkoloji hastası için hastane arıyorum. Ben bunu yapamıyorsam vatandaş ne yapsın. Sağlık Bakanı buraya gelsin. Oksijen tüplerini açtım. Bakan gelmezse ambulansı patlatırım” diye yanıt verdi.

Ankara Şehir Hastanesi Başhekimliği’nden olaya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada “Bakanlığa bağlı bir sağlık çalışanı olan kişi, talebine binaen Sayın Bakanımız ile görüşmüş, aldığımız bilgiye göre, görüşme daha ziyade kendi kişisel konuları özelinde olmuştur.” ifadeleri yer aldı.

Sağlık Bakanlığı önünde kendini ambulansa kilitledi

Ambulans şoförünün taşıdığı onkoloji hastasının, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinden sevk edildiği bildirilerek, “Hastanın, Ankara Şehir Hastanesi Acil Servisine girişinin HBYS incelemesi sonucunda aynı gün sabah saat 10.14’te yapıldığı tespit edilmiştir.” ifadesine yer verildi.

Acil Tıp Kliniği’ndeki değerlendirme sonrasında, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğince tetkikleri yapılan hastanın, saat 11.20’de Ankara Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği’ndeki odasına yatışının yapıldığı kaydedildi.

“ARAÇTA HASTA YOKTU”

Hastanın yatışından yaklaşık 2,5 saat sonra, araçta herhangi bir sağlık görevlisi ve hasta bulunmadığı halde, ambulans şoförünün, hasta nakil aracını bakanlık önüne park ettiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığa davet edilerek görüşülen arkadaşımızın yol açtığı olay için bu açıklamayı kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına yapmak zorunda kaldığımızı ve olayın, ‘hastane arayıp bulamamak’ konusu olmadığını, hastamızın sürecinin uluslararası tıbbi kaideler ve ülkemiz mevzuatı doğrultusunda en uygun şekilde yürütüldüğünü ve neticesinde ilgili servisimize yatışının kısa sürede gerçekleştiğini bildirmek isteriz.”

Fahrettin Koca kendisini bakanlık önüne kitleyen ambulans şoförü ile görüştü