Ankara sağanağa teslim! Fırtına nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 7 Haziran 2024 Cuma 12:09 am - Güncelleme: 7 Haziran 2024 Cuma 12:09 am

Ankara’da beklenen sağanak yağış akşam saatleri itibarıyla etkisini gösterdi. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, trafikte aksama yaşandı. Sincan’da ise fırtına nedeniyle devrilen tabelanın altında kalan bir yurttaş hayatını kaybetti.

Ankara’da beklenen sağanak yağış bugün akşam saatleri itibarıyla etkisini gösterdi.

Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte yer yer aksama yaşandığı görüldü. Trafiğin yoğun olduğu bazı yerlerde hasarlı trafik kazaları yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıldırım düşmesi nedeniyle kentin batı kesimlerinde elektrik kesintisi yaşandığını, yağışın olumsuz etkilerine karşı ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu bildirdi.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gök gürültülü sağanağın yerel kuvvetli olması, 2 saatlik periyotta etkili olmasının beklendiğini duyurmuştu.

FIRTINA NEDENİYLE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sincan ilçesi Menderes Mahallesi Alparslan Caddesi üzerinde yağmurdan korunmak isteyen 2 kişi, 10 metreye 5 metre ölçülerindeki bir tabelanın altına sığındı.

Fırtınanın da etkisiyle yerinden kopan tabela yağmurdan kaçarak sığınan 2 kişinin üzerine düştü.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri bir kadının olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlerken, yaralı diğer kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Keçiören’de de araçlar selde sürüklendi, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

 

 

Kaynak: AA/İHA