Erdoğan’ın Balkon konuşmasında kabine de ve parti yönteminde revizyona gidileceğinin işaretlerini vermesi Ankara kulislerini hareketlendirdi. Berat Albayrak

En ilginç iddialardan birisi ise gazeteci Orhan Uğuroğlu’ndan geldi. Tv5’de programa katılan Uğuroğlu hazine ve maliye Bakanı damat berat Albayrak’ın ilk revizyonda dış işleri bakanlığına getirileceğini ileri sürdü.

ERDOĞAN BAKANLARI SORUŞTURMUŞ!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, balkon konuşmasındaki mesajları, “Reform” ve “Değişim” vurguları TV5’te değerlendirildi.

Mustafa Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı Seçim Özel yayınına katılan Mehmet Ali Kulat, Orhan Uğuroğlu ve Nuray Başaran önemli kulis bilgiler paylaştı.

Yeni Çağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ı AKP Genel Başkanı yapmak için adımlar atacağını savundu. Gazeteci Nuray Başaran da AKP’de hızlı değişimler yaşanacağını işaret etti ve Haziran’da kongre olacağı bilgisini siyaset kulislerine dayandırdı.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ise Erdoğan’ın kabineden memnun olmadığını ve bakanları araştırdığını söyledi.

ERDOĞAN’IN YERİNE BERAT ALBAYRAK!

Gazeteci Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, balkon konuşmasında işaret ettiği reformları değerlendirirken, Maliye ve Hazine bakanı olan Berat Albayrak’ın Dışişleri Bakanlığı’na atanabileceğini söyledi.

Erdoğan’dan sonra AKP’nin başına Berat Albayrak’ın geçebileceğini savunan, Uğuroğlu, “Eğer Haziran’da kurultay olursa Erdoğan, Berat Albayrak’ı AK Parti Genel Başkanlığı’na da aday gösterebilir” dedi.

“AKP HAZİRAN’DA KONGREYE GİDECEK”

Gazeteci Nuray Başaran da hükümetin ekonomi alanında ciddi reformlar yapması gerektiğine işaret etti, “Ekonomi konusunda hem içeriye hem de dışarıya güven verecek tedbirlere ihtiyacı var hükümetin. Erdoğan da bunları görüyor ve büyük dönüşümden ve reformlardan söz etti”ifadelerini kullandı.

AKP kadrolarında önemli değişimlerin olacağını savunan Başaran, donanım ve liyakatın öne çıkacağını, ekibin gençleşeceğini söyledi.

Başaran AKP’nin Haziran ayında kongreye gideceğini ileri sürdü,“Haziran’da genel kongreden söz ediyorlar. Bir kongre hazırlığı var, AK Parti kulislerinde konuşulan. Bu kongrede partinin yönetim kadrolarına yeni isimlerin, genç isimlerin geleceğini düşünüyorum” dedi.

“ERDOĞAN’IN KAFASINDA FARKLI FİKİRLER VAR”

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanlığı görevlerini birlikte götürmek istemeyebileceğini ima eden Başran şöyle konuştu: “Tayyip Bey hem Cumhurbaşkanı hem partinin genel başkanı noktasında kafasında bir fikir oluştuğunu da söylüyorlar ama bunu doğrulatamadığım için söyleyemiyorum, ama bu bile kulislerde tartışılıyor.”

BAKANLARLA İLGİLİ ADIMLAR YOLDA

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat da Erdoğan’ın, bakanların performanslarına ilişkin araştırma yaptığını ileri sürdü, “Seçim döneminde bazı kamuoyu araştırmalarında, bakanların performası sorduruldu ama basınla paylaşılmadı” dedi.

Yapılan araştırmalardan halkın bakanları tanımadığı sonucuna varıldığını belirten Kulat, “Araştırmada şunu gördük, bakanların çoğunu vatandaş tanımıyor. Siyasetin dışından gelmiş bakanlar, biraz daha memur gibi duruyorlar. Dolayısı ile vatandaş onları tanımıyor. Bakanlar da aslında başında bulundukları bakanlıklarda, siyaset kurumundan gelen bakanlar gibi çok aktif, hareketli, vizyoner işler yapmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Etkin görevde bulunan bakanların Meclis’te işlevsiz bırakıldığını belirten Kulat, “TBMM’de 4 metre karelik odada oturuyorlar ve hiçbir işlevsel durumları söz konusu değil. Cumhurbaşkanı bu anlamda eskinin deneyimli isimleri ile yeninin tecrübesiz ama gelecek vaat eden isimlerini, önümüzdeki dönemde bir pota içersinde, kabinede veya AK Parti Genel Merkezi’nde, MKYK’sında, MYK’sında değerlendirecek. Cumhurbaşkanı, çok da zaman geçmeden, 1-2 ay içersinde bir kısım adımlar atacak” dedi.