Ankara Katliamı sanıklarından Durmaz’a 20 yıl daha ceza verildi

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2020 Cuma 3:56 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2020 Cuma 3:57 pm

Ankara Katliamı ana davasında 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen Hacı Ali Durmaz, “ruhsatsız silah bulundurmak, taşımak”, “izinsiz olarak patlayıcı maddeleri bulundurmak” suçlarından da 20 yıl 6 ay hapse ve 76 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nda 103 kişinin ölümüne yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan IŞİD’in bombalı saldırısına ilişkin ana dava Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, IŞİD’in “Gaziantep emiri” Yunus Durmaz’ın kardeşi tutuklu sanık Hacı Ali Durmaz, bulunduğu cezaevinden video konferansla katıldı, sanığın avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı Adnan Gümüş, 26 Mart’taki celsede açıkladığı esasa ilişkin mütalaasını tekrarladığını bildirdi ve sanığın, “ruhsatsız silah bulundurmak, taşımak”, “izinsiz olarak patlayıcı maddeleri bulundurmak” suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

10 Ekim Ankara Katliamı davası | IŞİD emirinin Türkiye’ye getirilmesi talebi kabul edilmedi

SANIK MAHKEME HEYETİNDEN ‘ADALETLİ’ KARAR VERMESİNİ TALEP ETTİ

Savunması sorulan Durmaz, katliamın yaşandığı tarihte yaşının küçük olduğu gerekçesiyle daha önce mahkemeden kemik testi yapılması talebinde bulunduğunu ancak mahkemenin bunu reddettiğini söyledi.

AVUKAT, MÜKERRER YARGILANMA YAPILDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Durmaz, katliam sonrası açıla ana davadan ceza aldığını belirterek, mahkeme heyetinden adaletli karar vermesini istedi. Sanık avukatı ise önceki savunmalarını tekrarladığını bildirdi ve müvekkili hakkında mükerrer yargılama yapıldığını öne sürdü.

Sanığın son sözlerinin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Selfet Giray, mahkeme heyetinin oy birliği ile aldığı kararı açıkladı.

Buna göre sanık Durmaz, “izinsiz olarak patlayıcı maddeleri bulundurmak” suçundan 10 yıl hapis ve 40 bin lira adli para cezası ile “ruhsatsız silah bulundurmak, taşımak” suçundan 10 yıl 6 ay hapis ve 36 bin lira adli para cezasına mahkum edildi.

“Kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçu yönünden ise “sanığın atılı suçu işlediği sabit görülmediği” gerekçesiyle beraatine hükmedildi.

IŞİD’in Türkiye emiri firari İlhami Balı’nın nerede olduğu ortaya çıktı