Ankara Garı’nın peşkeş çekilmesine tepki: Makama ve vatandaşa büyük saygısızlık

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2019 Pazartesi 11:30 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2019 Pazartesi 11:31 am

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın misafirhanesi olarak kullanılan tarihi binanın, Sağlık Bakanı’na ait Ankara Medipol Üniversitesi’ne peşkeş çekilmesine dair bir tepki de Amerikan Atatürk Derneği’nden geldi.

Dernek, yaptığı yazılı açıklamada Ankara Garı’nın, Sağlık Bakanı’nın üniversitesine verilmesine yönelik, “Rüşvet, adam kayırma, torpilin en büyük şikayet konusu olduğu bir dönemde, bir devlet görevlisi olarak Sağlık Bakanı’nın isminin bu haberlerde geçmesi kabul edilemez. Temsil ettiği makama ve vatandaşa yapılmış büyük bir saygısızlıktır” dedi.

Ankara’daki tarihi tren garı, Sağlık Bakanı’nın üniversitesine verildi…

Açıklamada şunlar kaydedildi:

‘FAHRETTİN KOCA’YA YAPILAN TEK AYRICALIK DEĞİL’

“Ankara Garı…Cumhuriyetin en önemli mimari eserlerinden; “Ankara’nın kapısı”, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları – TCDD’nin tarihi binası…Gar kompleksi içindeki Atatürk Konutu ve Demiryolları Müzesi, Ankara Açık Hava Buharlı lokomotif Müzesi, ve Sanat Galerisi ile dikkatle korunması gereken bir devlet hazinesi…

Buraya kadar güzel, ama bu kompleksin tarihi misafirhanesi, 2019’un talan ve torpil düzeni içinde TCDD’den alınmış, önce Maliye Bakanlığı’na, sonra da dolaylı yollardan Ankara Medipol Üniversitesi’ne verilmiş. Hangi şartlarda, kaç yıllığına verildiği belli değil…Ama belli olan, ve kesinlikle ayrıcalık yapıldığını çok açık bir şekilde ortaya koyan gerçek ise, 2018 yılında kurulan Medipol Üniversitesi’nin kurucusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olması! Üstelik Medipol’e gösterilen bu ayrıcalık Ankara Garı ile bitmiyor, ve Atatürk Orman Çiftliği – AOÇ arazisinden “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenen bir alan da gene dolaylı yoldan Medipol’e yani Sağlık Bakanı’na veriliyor. Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu ortamda, devlet daireleri ve yerel yönetimlerde “Rüşvet, adam kayırma, torpil“ ’in en büyük şikayet konusu olduğu bir dönemde, bir devlet görevlisi olarak Sağlık Bakanının isminin bu haberlerde geçmesi kabul edilemez! Temsil ettiği makama ve vatandaşa yapılmış büyük bir saygısızlıktır.

‘BU KARARDAN DERHAL GERİ DÖNÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ’

Atatürk Orman Çiftliğinin Atatürk tarafından halkına emanet edildiğini gözardı edenler, her şeyini Türk milletine bırakmış olan Ata’mızın bizzat kendi girişimi ve çabalarıyla, geniş vizyonuyla kurup halkına emanet ettiği AOÇ gibi değerlere adeta saldırmakta, mahkeme kararlarına karşı gelmekte, ve hatta kanun ve kararnameleri kendi çıkarlarına göre değiştirmeye de devam etmektedirler. Ama halk; ayrıcalık yapmayan, dürüst, ve torpilsiz yönetim istediğini belirtmek adına sesini yükseltmiş, elele vermiştir. Bu böyle gitmez, gitmeyecektir!

Büyük Önder Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümüne hediye ettiği Atatürk Orman Çiftliği arazisi ile, Kurtuluş savaşında Ata’mıza karargah olan tarihi Ankara Garı binalarının, ticari amaçlarla kullanılıp rant elde etsin diye özel bir kişiye, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya verilmesini veya kiralanmasını şiddetle kınıyoruz! Bu karardan derhal geri dönülmesini talep ediyoruz!

Amerika Atatürk Derneği”

Ankara Garı’nın Medipol’e verilmesinden sonra şimdi de Atatürk Orman Çiftliği’nden 555 bin metrekare arazi…