Ankara Emniyeti: Gazilere müdahale yok, can güvenlikleri için yola çıkmaları önlendi

Yayın tarihi: 17 Haziran 2020 Çarşamba 12:44 am - Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba 12:48 am

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden, AKP Genel Merkezi önünde 15 Temmuz gazilerine yönelik polis müdahalasiyle ilgili açıklama yapıldı. Fiziki müdahalenin reddedildiği açıklamada, ”Grubun hareket halindeki konvoya koşarak yönelmesi üzerine şahısların can güvenlikleri de düşünülerek görevlilerimiz tarafından yola çıkmaları önlenmiştir” denildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, haklarını alamadıkları gerekçesiyle AKP Genel Merkezi önüne giden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenmek isteyen 15 Temmuz gazilerine ilişkin açıklama yaptı.

Eylem yapmak isteyen 15 Temmuz gazilerine polis müdahalesi: Yaralılar var

“AK Parti Genel Merkezi önünde eylem yapmak isteyen 15 Temmuz Gazilerine müdahale edildiği, çok sayıda gözaltının olduğu” șeklinde paylaşımlar yapıldığını ifade eden emniyet müdürlüğü gazilere fiziki müdahalede bulunulmadığını savunarak şunları kaydetti:

“15.06.2020 günü saat 19:30 sıralarında 15 Temmuz Gazilerinden oluşan 20 kişilik bir grup, özlük haklarının düzeltilmesi talebiyle AK Parti Genel Merkezi önüne gelerek beklemeye başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın genel merkezden çıkışı esnasında, grubun hareket halindeki konvoya koşarak yönelmesi üzerine şahısların can güvenlikleri de düşünülerek görevlilerimiz tarafından yola çıkmaları önlenmiştir. Görevlilerimiz tarafından gruba yönelik herhangi bir fiziki müdahalede bulunulmadığı gibi gözaltı işlemi de yapılmamıştır”