Soylu hedef göstermişti, Savcılık harekete geçti

Yayın tarihi: 25 Ocak 2020 Cumartesi 2:37 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2020 Cumartesi 4:48 pm

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sosyal medyada paylaşılan Elazığ’daki deprem paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 22 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı Elazığ’da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak sosyal medyada yer alan “provokatif içerikli paylaşımlar” için soruşturma başlattı.

Soylu’nun soruşturma tehdidine tepki yağdı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem sonrası ” Sosyal medyada panik havası yaratanlar hakkında soruşturma başlatacağız” demişti. Süleyman Soylu’nun bu sözleri sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, depreminin ardından Twitter hesabından “Bölgedeki vatandaşlarımızın olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan malzemeleri bölgeye sevk ediyoruz. Kızılay destekleriniz için Deprem yazın 2868’e sms yollayın 10₺ katkıda bulunun. Dilediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Gün dayanışma günü” mesajını paylaşarak bağış çağrısı yapmıştı.

Kınık’ın bu paylaşımı üzerine yurttaşlar, sosyal medyadan “Deprem vergilerimiz nerede” diye sormuştu.

Gece 1.30 sularında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte kriz merkezinde açıklama yapan Süleyman Soylu da “Türkiye’nin deprem konusundaki yeterliliğini tartışmaya açmak elbette belki bu saatte yapılabilecek insanlık dışı bir yaklaşımdır” demişti.

Yaşananlar ve Süleyman Soylu’nun açıklaması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ depremine ilişkin sosyal medya paylaşımlarına yönelik soruşturma başlattı.