Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ‘sahte Mansur Yavaş reklamı’ uyarısı

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2024 Cuma 1:57 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2024 Cuma 3:37 pm

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mansur Yavaş‘ın yapay zeka yöntemiyle sesinin taklit edildiği ve görüntüsünün kullanıldığı sahte reklamlar yayınlandığını tespit ettiklerini belirterek uyarı yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi sosyal medya hesabından açıklama yaparak dolaşıma sokulan sahte reklamlar konusunda uyarıda bulundu.

Açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın yapay zekâ yöntemiyle sesinin taklit edildiği ve görüntüsünün kullanıldığı sahte reklamlar yayınlandığı tespit edilmiştir” denildi.

Söz konusu videoların ve reklamların gerçekle ilgili olmadığı belirtilen açıklamada, “Bu tarz art niyetli girişimlere itibar etmemenizi önemle rica ederiz” uyarısı yapıldı.

📣 ÖNEMLİ DUYURU Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın yapay zekâ yöntemiyle sesinin taklit edildiği ve görüntüsünün kullanıldığı sahte reklamlar yayınlandığı tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızı aldatmak üzere yapılan bu videoların ve reklamların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamakta olup bu tarz art niyetli girişimlere itibar etmemenizi önemle rica ederiz.

Mansur Yavaş kendisinin ve eşinin mal varlığını belediye binasına astı

Kaynak: HABER MERKEZİ