Ankara Büyükşehir Belediyesi: İhale usulsüzlüğü iddiası eski düzenin yıkılmasının verdiği telaşın yansımasıdır

Yayın tarihi: 20 Haziran 2019 Perşembe 5:28 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2019 Perşembe 5:28 pm

Emin Peyzaj’ın kazandığı iddia edilen “Ankara 12. Bölge Bakım Onarım İşi” ihalesi, ihaleye katılan şirketlerin yeterlilik sağlayamaması sebebiyle iptal edildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ankara 12. Bölge Bakım Onarım İşi” ihalesi 8 Mayıs’ta canlı yayınladı. Basında, evrakları eksik olmasına rağmen ihaleyi Emin Peyzaj’ın kazandığına dair haberler yapıldı. Haberlerde, Emin Peyzaj’ın canlı yayında evrakları eksik olduğu için elendiği ancak ihale görevlilerinin Emin Peyzaj’ın sahibine “Evrakları tamamlayıp getir” dedikleri ve böylece ihalenin Emin Peyzaj’a verildiğinden bahsedildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu haberlerin gerçek dışı olduğunu belirterek bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada ihaleye katılan şirketlerin istenilen yeterliliği sağlayamadığı için ihalenin iptal edildiği, ikinci ihaleyi de başka bir şirketin kazandığı kaydedildi.

Açıklamada, bahse konu olan “Ankara 12. Bölge Bakım Onarım İşi” ihalesinin haberlerde ismi geçen firmaya verilmediği, 20 Mayıs 2019 tarihinde firmaların, idarenin talep ettiği yeterlilikleri sağlayamaması sebebiyle ihalenin iptal edildiği belirtildi. İşin aciliyeti sebebiyle daha sonra tekrar yapılan ihaleye, haberlerde adı geçen firmanın katılmadığını aktaran büyükşehir belediyesi, işi başka bir firmanın üstlendiğini ve iddianın kendisini çürüttüğünü ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi, ilgili haberleri yapan kurumlara ANFA Şirketi tarafından tekzip metni yollandığını, eskiden kalma alışkanlıkların uzantısı olan bu mesnetsiz ve iftira dolu haberlere karşı yasal sürecin başlatıldığını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bu haberleri, eski düzenin yıkılmasının verdiği bir telaş olarak değerlendirerek şunları söyledi:

“Bu haberler, kapalı kapılar ardında ihalelerin yapıldığı,  Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin dahi iş alan firmalarla ortaklık içinde bulunduğu, haksız kazançlar sağlamanın normalleştirildiği eski düzenin yıkılmasının verdiği telaşın bir yansımasıdır. İhalelerin şeffaflığı, saydamlığı ve eşit rekabet ortamının oluşması bazı kesimleri rahatsız etse de, T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın “şeffaf yönetim” anlayışı ile ihaleleri canlı yayınlarla vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edecektir.”