Ankara Barosu’ndan bakanlıklara: İkinci baro için avukatlara telkinde bulunuyor musunuz?

Yayın tarihi: 7 Ekim 2020 Çarşamba 4:07 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2020 Çarşamba 4:07 pm

Ankara Barosu, bakanlıklara yaptığı bilgi edinme başvurusuyla kurumlarındaki kamu avukatlarının başkentteki ikinci baroya katılmaları konusunda ‘tavsiye ve telkinde’ bulunulup bulunulmadığının açıklanmasını istedi.

İstanbul’da da ikinci baro kuruldu. Ankara’da ise ikinci baro girişimleri sürüyor. Ankara Barosu, başkentteki ikinci baroya imza vermek için bakanlıklardaki kamu avukatlarına baskı yapılıp yapılmadığını açıklanması için bilgi edinme başvurusunda bulundu.

Bütün bakanlıklara gönderilen dilekçede, “Bakanlığınızda çalışmakta olan kamu avukatları ve dışarıdan sözleşme ile çalışılan avukatlara, bakanlığınız ya da bağlı kurum yetkilileri tarafından Ankara Barosuna veya kuruluş çalışmaları devam eden Ankara 2 no.lu Barosuna katılmaları konusunda tavsiye ve telkinde bulunulup bulunulmadığı hususunun 4982 sayılı Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde Baromuz Başkanlığı’na bildirilmesini, bilgi edinme isteğimizin yasal sürede karşılanması için gereğini saygıyla dilerim” denildi.

İkinci baro kurucusu: Burası ekmek teknesi, Barolar Birliği bir vesayet organı

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile başlayan ‘eşcinsel’ tartışmasının ardından AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla Meclis’ten geçen ‘çoklu baro’ düzenlemesi, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmişti. Avukatlık Kanunu’nda değişiklik öngören düzenlemenin iptali için CHP Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurmuştu ancak AYM, iptal istemini reddetti. 5 binin üzerinde avukatın bulunduğu illerde 2 bin avukatın imzasıyla ikinci baro kurulmasının önü açılmış oldu.

Çoklu baro ellerinde patladı… Yandaş hukukçunun isyanı: Bu ayıp bize yeter