Ankara Barosu’nda LGBTİQ+ Hakları Merkezi kuruldu

Yayın tarihi: 9 Aralık 2018 Pazar 6:49 am - Güncelleme: 9 Aralık 2018 Pazar 7:17 am

İzmir Barosu’nda geçen günlerde kurulan LGBTİ+ Hakları Komisyonu’nun ardından Ankara Barosu’nda da kurulan LGBTİQ+ Hakları Merkezi’ni Avukat Öykü Didem Aydın KaosGL.org’dan Yıldız Tar’a anlattı.

Merkezin kurulması için çalışan avukatlardan Aydın, basında LGBTİ+’lara, LGBTİ+ avukatlara, LGBTİ+ örgütlerine ve bu alanda çalışan barolara dönük nefret söylemi içeren haberlerin ardından harekete geçtiklerini belirterek merkezin kurulması için çalışmalarını şöyle özetledi:

“Basında çıkan haberlerin ardından önce bir sosyal medya grubu kurduk. Bu grupta 150’den fazla avukat LGBTİ+’lara ve özellikle de LGBTİ+ avukatlara dönük nefret, ayrımcılık ve ötekileştirmeyi tartışmaya başladık. Ardından ‘LGBTİQ+ Nefretine Karşı Hukukçu Dayanışması’ adıyla bir whatsapp grubuna evrildik. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden avukatlarla tartışmalar yürüttük. Ankara’da bir merkezi nasıl kurabileceğimizi konuştuk. Başka barolarla temaslar kurduk. Ankara Barosu içinde ise insan hakları ve kadın hakları merkezleriyle ile iletişime geçtik. Nihayetinde Baro Yönetim Kurulu kararıyla merkezimiz kuruldu.”