Ankara Barosu soruşturmasında 11 yöneticinin yazılı savunmaları istendi

Yayın tarihi: 8 Haziran 2020 Pazartesi 6:42 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2020 Pazartesi 6:43 pm

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili açıklaması üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Barosu’nun 11 yöneticisinden yazılı savunma istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın  şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Barosu’ndan açıklama yapılması yönünde alınan yönetim kurulu kararının ıslak imzalı metnini isteyen savcılık, 11 yöneticiden de yazılı savunma talep etti.  Yazılı savunma için baro yöneticilerine, 15 günlük süre verildiği, bu süre sonunda savcılığın kovuşturmaya gerek görürse, Adalet Bakanlığı’ndan izin talep edebileceği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Barosu, geçen 26 Nisan’da yaptığı açıklama ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a, Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camiinde, ‘Ramazan: Sabır ve İrade Eğitimi’ konulu Cuma hutbesi nedeniyle tepki gösterdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu hakkında, ‘Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmasıyla ilgili basın açıklaması’ başlıklı açıklama nedeniyle soruşturma başlattı.