Ankara Barosu ‘hilafet’ çağrısı yapan gerici dergi için harekete geçti

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2020 Pazartesi 5:55 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2020 Pazartesi 5:56 pm

Ankara Barosu, Albayrak Medya Grubu’na ait Gerçek Hayat adlı gerici derginin kapağında “Hilafet için toparlanın” çağrısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Barosu’nun açıklamasında “Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceği bu gerçekliğe rağmen ‘hilafet’ çağrısında bulunmak anayasal düzeni ortadan kaldırmaya dönük isyan çağrısıdır” denildi.

Ankara Barosu’ndan, Anayasa’nın ikinci maddesine atıfta bulunarak yapılan açıklama şöyle:

AKP’ye yakın gerici yayın grubundan ‘hilafet’ çağrısı

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceği bu gerçekliğe rağmen ‘hilafet’ çağrısında bulunmak anayasal düzeni ortadan kaldırmaya dönük isyan çağrısıdır. Baromuzca en temel değerlerimize yapılan bu saldırının sorumlularına, vatandaşı oldukları ülkenin temel niteliklerini, o ülkenin anayasası ve kanunları ile hatırlarmak için suç duyurusunda bulunulduğunu kamuoyuna saygı ile arz ederiz.”

‘Hilafet’ çağrısına suç duyurusu

Gerçek Hayat dergisinin kapağında, “Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim. Hilafet için toparlanın” sözleri yer alıyordu.