“Ankapark’a 801 milyon dolar harcayacağınıza altyapıya harcasaydınız”

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 1:13 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 1:13 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ankara’daki sel baskınının ardından yapılan eleştirilere yanıt verdi. Torun, “Ankara’nın haline bakın, 25 yıldır iktidardalar, 25 yıldır altyapı yapmamışlar, 3 yıllık iktidarımızı eleştiriyorlar. 25 yıldır neredeydiniz?” dedi.

Seyit Torun, bugün CHP Muğla İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuştu. Ankara’nın altyapı problemine değinen Torun, “Ankara’nın haline bakın; 25 yıldır iktidardalar, 25 yıldır altyapı yapmamışlar, 3 yıllık iktidarımızı eleştiriyorlar. 25 yıldır neredeydiniz? Ankapark’a 801 milyon dolar para harcayacağınıza Ankara’nın altyapısına harcasaydınız. Yapılması gerekenleri yapsaydınız. Çevre Şehircilik Bakanlığı, oradasınız, niye o dereleri, kendi sorumluluğunuzdaki dereleri ıslah etmediniz. Şimdi olağanüstü bir durumla karşılaşınca hemen ‘bunlar yapamadı, bunlar edemedi’. Bu, doğru değil. Bu, tamamen popülist bir anlayış. Bu zihniyet, maalesef kötülükçü bir zihniyet” diye konuştu.

“ÇAN BELEDİYE BAŞKANI NİYE GÖREVDEN ALINDI?”

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün görevden uzaklaştırılmasına ilişkin konuşan Torun, “Bir haber aldık, Çan Belediye Başkanı’mız görevden alındı. Niye? ‘Bir soruşturma devam ediyor.’ Bir sabah operasyonuyla aldınız, karakolda tuttunuz, hiçbir şey bulamadınız, algı yarattınız. Elde bir belge yokken görevden uzaklaştırıyorsunuz. AK Partili Şırnak Uludere ve Hilal belediye başkanları rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmaktan hapis cezası aldı, yargı kararı kesinleşti, onu niye görevden almıyorsunuz?” dedi.

Torun, “Şu anda gittikçe yoksullaşıyoruz. Biz, sorunlarımızı çözebiliriz, asla umutsuz değiliz. İnanıyoruz ki liyakatli kadrolarla adaletten ayrılmadan, hakkı hukuku gözeterek, demokrasiyi inşa ederek bu sorunlarımızı çözeceğiz. Asla umutsuz olmayın, çözeceğiz ve artık dünyayla rekabet edebilen, beyin göçünü tersine çeviren bu ülkede geliri adaletli paylaştıran ve bu ülkede huzuru, kucaklaşmayı ortaya koyarak güzel günlerde bulaşacağız ve o güzel günler geliyor, gelmekte olan” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Süleyman Soylu’nun “pozu” hakkında açıklama