Ankapark iflas etti

Yayın tarihi: 25 Mart 2022 Cuma 11:24 am - Güncelleme: 25 Mart 2022 Cuma 11:35 am

Melih Gökçek’in milyonluk projesi Ankapark‘ın iflas kararı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “801 milyon dolar oraya gömülmüş” demişti.

Görevden alınan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in milyonlar yatırarak Ankara’ya kurduğu Ankapark projesi çöktü, iflas kararı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlandı.

Atıl durumda kalan, ABB’nin devir için hukuki mücadeleyi sürdürdüğü batık proje için yapılan fahiş harcamalardan bazıları ise şöyle kaydedildi:

*Dinozor iskeletleri ve fosilleri: 694 bin dolar.

*Dinozor ve kamuflaj malzemeleri: 4,7 milyon dolar.

*Hareketli dinozor, yapay ağaç, bank ve gölgelikler: 2,5 milyon dolar.

*Plastik çiçek ve plastik ağaç: 1,8 milyon dolar.

‘GÖKÇEK’TEN TAZMİN EDİLMELİ’

İflas kararını TELE1’e değerlendiren Mimar Tezcan Karakuş Candan ise, “Atatürk Orman Çiftliği alanlarında Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyetine aykırı şekilde yapılan Ankapark’ın Anakara bütçesinin kara deliği olduğunu, işletilemeyeceğini, batacağını söylemiştik. Ankapark’ın iflasının açılması malumun ilanıdır. Tüm kamu zararları Gökçek’ten tazmin edilmelidir” dedi.

‘801 MİLYON DOLAR ORAYA GÖMÜLMÜŞ’ 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark ile ilgili “Ankapark’ın tedbir kararının süresi bitti. Kapandığında pandemi yoktu. Süre bittiği zaman ihtarı çektik. Burayı bıraktırdık. Orası çürüyor. Gittim tespit yaptırdım. Dışarda 111 milyon lira zararı var. Tahliye etmek istedik ama şahıs dava açtı. 6 katrilyonluk mal var orada. Ankapark’ın maliyeti 750 milyon dolar demiştim hata yapmışım 801 milyon dolar oraya gömülmüş. Melih Gökçek daha önce sürekli değişik fiyatlar vermiş. Bu para Ankaralıların parası. Çin’deki bütün fabrikalar devletin. Parasını yatırınca her belgeyi veriyorlar. O tarihte alınan oyuncakların dinozorların fiyatını öğrenebilirsiniz” demişti.

Ankapark davasında karar yine ertelendi