Ankapark için geri sayım başladı

Yayın tarihi: 9 Ekim 2020 Cuma 12:59 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2020 Cuma 12:59 pm

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolara yaptırılan ancak kullanılmadığı için dev bir demir yığınına dönüşen Ankapark’ın tahliyesi için son ihtarnameyi gönderdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar maliyetle yaptırılan ancak ilgi çekmeyince atıl durumda kalan Ankapark için harekete geçti. ABB, tesisin işletmesini 2018 yılından beri elinde bulunduran şirkete tesisin tahliyesi için ihtar çekti.

Yapımı büyük tartışmalara yol açan, 2018 yılında özel bir işletmeciye devredilen ve uzun süredir bakımsız ve hizmete kapalı olan Ankapark için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden son ihtar geldi.

Birçok sivil toplum kuruluşu ve akademisyenin karşı çıkmasına karşın “Çılgın proje” denilerek 750 milyon dolara yaptırılan tesisin 30 gün içerisinde teslim edilmesi gerektiği, aksi halde kaymakamlık yolu ile tahliyesinin sağlanacağı bildirildi.

BELEDİYEYE GELİR KAYDEDİLDİ

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, Ankapark’ı devraldıktan sonra yalnızca yedi ay sonra parkı hizmete kapatan şirketin 30 Nisan 2020 tarihinde ödemesi gereken 26 milyon 400 bin TL’yi ödememesi üzerine harekete geçen ABB, sözleşme feshine gitmeden önce 90 günlük fesih ihtarı çekti.

İhtara rağmen ödemeyi yapmayan şirketin ihaleyi aldığında teminat mektuplarının karşılığı olarak yatırdığı 26 milyon 400 bin TL, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce gelir olarak kaydedildi.

SON İHTARNAME

Fesih ihtarı süresinin geçmesinin ardından ABB, işletmeciye sözleşme gereği parkı 30 gün içerisinde tahliye etmesi yönünde son ihtarnameyi gönderdi. İşletmecinin Ankapark’ı 30 gün içerisinde tahliye etmemesi halinde tahliye işleminin kaymakamlık yolu ile gerçekleştirileceği öğrenildi.

ABB kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ankapark’ın yeniden değerlendirilmesi için sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek odaları ve vatandaşların fikri alınarak ortak akılla karar verilecek.