Milletvekillerine saldırı, Anıtkabir’de Erdoğan sloganı, Atatürk’süz anma… Bayramı zehir ettiler

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2020 Pazar 1:49 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 8:22 am

Sınırlı sayıda ziyaretçi alınan Anıtkabir’de çelenk bırakma sonrası Erdoğan’a yönelik slogan atıldı. Görüntülere sosyal medyadan tepki gösterildi. MSB tarafından yayınlanan kutlama videosunda ise Atatürk’e yer verilmedi. Kutlamalarda CHP Milletvekiline saldırı düzenlendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Sınırlı sayıda ziyaretçi alınan Anıtkabir’de çelenk bırakma sonrası Erdoğan’a yönelik slogan atıldı.

MSB’den Mustafa Kemal Atatürk’süz 30 Ağustos videosu

Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş Twitter hesabından videoyu paylaşarak, “Saygısızlığın dik alası! Her sefer aynı rezalet yaşanıyor. Adab usül bilmeyenler ve kabre saygısı olmayanlar, bu mekanda slogan atılamayacağını bilmiyor mu? Ya da bilerek mi yapılıyor bu rezalet? Her ikisi de terbiyesizlik ve ahlaksızlıktır. Slogan atanları kınıyorum” diye yazdı.

İletişim Başkanı Altun’dan Atatürk’süz 30 Ağustos mesajı

Görüntülere sosyal medyadan da tepki geldi:

30 Ağustos yürüyüşüne polis müdahalesi! CHP’li vekile tekme atıldı

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım’da da Anıtkabir’de yapılan devlet töreni sırasında bir grup tarafından ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları atılmıştı.