Angelina Jolie’den İstanbul Sözleşmesi yorumu

Yayın tarihi: 19 Nisan 2021 Pazartesi 2:21 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2021 Pazartesi 2:21 pm

Ünlü Hollywood yıldızı Angelina Jolie, Türk yazar Elif Şafak’la Time dergisi için röportaj yaptı. Jolie, Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesiyle ilgili olarak “Bu çok büyük bir geri adım, kadınlar, çocuklar ve LGBTI+ bireyler için çok kötü sonuçları olacak.” ifadelerini kullandı.

Amerikalı oyuncu Angelina Jolie, Time dergisi için yazar Elif Şafak’la kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele üzerine bir röportaj yaptı. Röportaj sırasında İstanbul Sözleşmesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Jolie, Türkiye’nin sözleşmeden çekilme kararının ‘şiddetin kapalı kapılar ardında kalmasının daha iyi olduğu’ anlamına geldiğini ifade etti. Ünlü oyuncu bu konunun daha fazla tartışılması; seslerin birlikte yükseltilmesi ve kadınların birbirini kollaması gerektiğini söyledi. Elif Şafak ise, “Bunu yapıyoruz. Kadınlar sokaklara çıktı. İnanılmaz cesur davrandılar. Ancak bir genç adamın taşıdığı ‘gerçek erkekler feministtir’ pankartını da unutmayacağım. Dünyanın her yerinde müttefiklerimiz var, birbirimizin sesini duymamız çok önemli.” diye konuştu.

Özellikle göçmen kadınlara yönelik yardım çalışmaları olan Jolie’ye, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından ‘İyi Niyet Elçisi’ unvanı verilmişti.

Sibel Kekilli haber vermiş: George R.R. Martin’den İstanbul Sözleşmesi çıkışı