Angele Merkel’den şaşırtan adaylık açıklaması

Yayın tarihi: 5 Haziran 2020 Cuma 11:09 am - Güncelleme: 5 Haziran 2020 Cuma 11:09 am

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bir dönem daha başbakanlığa aday olmayacağını söyledi. Floyd protestolarına ilişkin konuşan Merkel, “ABD toplumu çok kutuplaştı” diyerek ABD yönetimine tepki gösterdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, gelecek yıl yapılması öngörülen seçimlerde başbakanlık için aday olmayacağını söyledi.

Alman devlet televizyonu ZDF’ye konuk olan Merkel, bir dönem daha başbakanlığa aday olup olmayacağının sorulması üzerine, ”Hayır, hayır gerçekten değilim. Hem de çok kesin şekilde” cevabını verdi.

George Floyd’un ABD’de polis şiddeti sonucu öldürülmesinin ardından devam eden protestolara da değinen Merkel, “Floyd’un öldürülmesi kötü bir şey. Irkçılık çok kötü bir şey. ABD toplumu çok kutuplaştı. Benim siyasi anlayışım toplumu bir araya getirmek, bir arada tutmak üzerine” diye konuştu.

Merkel, ırkçılığın ülkesinde göz ardı edilmemesini isteyerek, “Irkçılık geçmişten günümüze hep vardı. Maalesef Almanya’da da var. O yüzden önce kendi evimizin önünü süpürmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Merkel ayrıca, hep İtalya’nın Avusturya sınırında yaptığı tatilini bu yıl ülkesinde geçireceğini sözlerine ekledi.