Android’in en çok kullanılan sürümü hangisi

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2022 Salı 9:30 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 6:03 pm

En çok kullanılan Android sürümü belli oldu. iOS ile Android arasında şüphesiz birçok fark var. Ancak Android’in iOS’u en çok kıskandığı konu hangisidir diye sorabilsek, muhtemelen yanıt olarak iOS’un güncel sürümlerinin ışık hızıyla yayılması olacaktır.

Gerçekten de, Apple tarafından iOS’un yeni sürümünün servis edilmesinin ardından oldukça kısa bir süre içerisinde en yeni sürüm aynı zamanda en çok kullanılan sürüm haline geliyor. Ancak Android için bunu söylemek neredeyse imkansız.

 

Gerçekten de Android’in yeni sürümlerinin en çok kullanılan sürüm olabilmesi için genelde, üzerlerine yeni bir sürüm daha çıkması gerekiyor. Nitelik Android 12’de şu an için aynı kaderi paylaşıyor. Hatta Android Studio verilerine göre bu sürüm, tüm Android sürümleri içerisinde en çok kullanılan 4. sürüm durumunda.

 

Android

Google tarafından Android sürümlerinin kullanım oranları konusunda resmi bir açıklama yapılmadığı için bu verileri Android Studio’dan temin eden analiz şirketlerinin açıklamalarına göre, Android dünyasının en çok kullanılan sürümü %27’lik oranıyla Android 11. Bu sürümü %22,3’lük oranıyla Android 10 takip ederken üçüncü sırada ise tam 4 sene önce piyasaya sürülen Android 9 geliyor. %14,5’lik orana sahip olan bu sürümü ise nihayet %13,5’lik oranıyla Android 12 takip ediyor.

 

Geçtiğimiz aya göre pazar payını 2 katına çıkaran Android 12’nin önümüzdeki birkaç hafta içerisinde üçüncülük koltuğuna oturması bekleniyor.

Yeni Windows 11 yaması 121 hatayı düzeltiyor