Android’den o tuş gidiyor…

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2019 Çarşamba 3:30 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2019 Çarşamba 3:30 pm

Teknoloji devi Google, Android Q’da geri tuşunu emekliye ayırıp ‘hepsi bir arada’ özelliğini getireceğini açıkladı.

En son sürüm Android Q’nun telefonlarda neleri değiştireceği de kesinleşti. En dikkat çeken özellik ise telefonların Android Q’nun yüklenmesiyle gece moduna geçecek olması…

Hızlı ayarlardan kolayca erişilebilen ve aynı zamanda pil tasarrufu modu açıldığında etkinleştirilen karanlık mod, Android kullanıcılarına sunuluyor. Ortaya çıkan ekran görüntülerine göre bu mod tüm uygulamalar için kullanılabilecek.

Google, Android Q’da geri tuşunu emekliye ayırıp ‘hepsi bir arada’ özelliğini getireceğini açıkladı.  Ekran kaydı özelliği de bir başka dikkat çeken özellik… Bu özellik ile Google’ın makine öğrenme algoritmaları devreye giriyor. Ekran kaydı yapabilmek için farklı bir uygulamaya artık ihtiyaç yok.

Android Q, onlarca yeni gizlilik ve güvenlik ayarıyla birlikte gelecek. Bunlardan en önemlisi konum izlemeyi yalnızca uygulama çalışırken sınırlandırabilen konum servisleri ayarı olacak.

Ebeveynlere yönelik bir özellik olan odak modu ile çocukların telefonlarını nasıl kullandığı, hangi uygulamalarda zaman harcadığı, zaman sınırlaması gibi özellikleri kullanabilecek.

Ancak, Android Q’nun ne zaman yayınlanacağı ve hangi telefonlara sunulacağı ise açıklanmadı.