Android’deki özellik yeni iOS ’te de olacak

Yayın tarihi: 10 Haziran 2020 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 9 Haziran 2020 Salı 8:12 pm

Apple’ın yeni yazılımlarını tanıtacağı WWDC 20 etkinliği için gün sayıyor. 22 Haziran’da düzenlenecek olan bu etkinlikte merakla beklenen iOS 14 güncellemesi tanıtılacak.

Bu sürüm ile birlikte yeni yazılımlarını da tanıtacak olan Apple, bu yıl büyük çaplı yenilikler ile karşımıza çıkacak. iOS 13’te devrimsel yenilikler sunmayan Cupertinolu firma, bu yıl uzun zamandır beklenen bir özelliği iPhone’a ekleyecek gibi görünüyor.

iOS

Bildiğiniz gibi Android platformunda telefon görüşmelerini ses dosyası olarak kaydedebiliyorsunuz. Ancak Apple, güvenlik gereği buna izin vermiyor. iOS 14 ile Apple bu tutumunu biraz yumuşatacak ve görüşmeleri kaydetme imkanı sunacak. Şimdilik sadece FaceTime sesli ve görüntülü görüşmeleri kaydedeceği ortaya çıkan bu özellik, hat üzerinden yapılacak olan görüşmelerde çalışmayacak.

Güncelleme konusunda kapsamını genişleten Apple, bu yılda da bu mottosunu devam ettirecek. iPhone 6s ve sonrası modellere gelmesi beklenen iOS 14, Eylül ayında nihai sürüm ile karşımıza çıkacak. 22 Haziran‘daki WWDC 20 sonrası geliştiricilerinin üzerinde testlere başlayacak olan Apple; gelişmiş Siri, ana ekrana widget ekleme, varsayılan uygulamaları değiştirme imkanı ve Siri ile çeviri yapma özelliğini ekleyecek.

Türkiye koronavirüs ikinci dalga tehlikesi altında! İlk artış Diyarbakır’dan geldi!