Android yonga seti üreticileri yeni bir mimari kullanacaklar

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 9 Kasım 2020 Pazartesi 10:43 pm

Android yonga seti üreticileri 2021 yılında 1+3+4 mimari tasarım kullanacaklarını açıkladı. Peki, bu mimari son kullanıcıya ne sunacak?

Bugün, en popüler Weibo blog yazarlarından biri, önümüzdeki yıl Qualcomm Snapdragon, HiSilicon Kirin, Samsung Exynos ve MediaTek Dimensity ana yongaları ve orta sınıf yongaların hepsinin 1+3+4 mimari tasarımı benimseyeceğini söyledi. 2021 yılında Android yonga seti üreticileri görünüşe göre bu mimariyi benimseyecek. Peki, bu mimari bize neler sunacak?

Qualcomm Snapdragon Serisi

Qualcomm’a gelince, çok sayıda rapor var. Yaklaşan Snapdragon 875 amiral gemisi çipinin “1 + 3 + 4” sekiz çekirdekli tasarımını kullanacağını iddia ediliyor. Spesifik olarak, bir 2.84GHz ultra-büyük çekirdekli Cortex X1, üç 2.42GHz A78 çekirdeği ve dört 1.8GHz A55s çekirdeğe sahip olacak. Daha önce sızdırılan koşu puanı testinden Snapdragon 875, Android SoC’nin ilk kademesinin performansını korumaya devam edecek.

yonga seti üreticileri

Huawei HiSilicon Kirin Serisi

HiSilicon’a gelince, gelecekteki zamanlama ve adlandırma bilgileri konusunda net olmasa da, HiSilicon’ın Kirin 10000 gibi yeni Kirin yongalarını yinelemeli olarak piyasaya sürmeye devam etmesi çok muhtemel.

Samsung Exynos Serisi

Samsung tarafında, Exynos 2100’ün performansı, çipin aynı dönemde diğer ürünlere kaybetmesi gerekmediğini gösteriyor. Önceki haberlerin çoğu, ARM Cortex-X1 çekirdeğini benimseyen bu neslin tek ürünü olarak Snapdragon 875’e doğru önyargılı olsa da, daha sonra güvenilir kaynaklar Exynos 2100’ün ARM Cortex-X1 mimarisini de kullanacağını söyledi.

Meizu 18 Max 3K ekran ve Snapdragon 875 ile gelecek

Ek olarak, E2100 ayrıca bir ARM Mali-G78 GPU’yu 14 grafik çekirdeği ile entegre edecek. Bu yüzden performans dört gözle beklemeye değer.

MediaTek Dimensity Serisi

Son olarak, MediaTek’e gelince, Dimensity 1000 serisinin devamı hakkında hala bir haber yok. Ancak nasıl değiştirilirse değiştirilsin, Dimensity 1000 serisinin performansı ve temel bandı şu anda hala en üst düzeydedir. Bu nedenle, MediaTek adım adım yinelemeli olarak güncellendiği sürece, gelecek amiral gemisi yongalarının performansı da en üst seviyeye ait olacak.

2021’de 1 + 3 + 4 Mimarlık Hakim Olacak

Kısaca, mobil platform pazarında dört büyük oyuncu var ve hepsi en yeni teknolojileri benimseyecek ve birbirleriyle zorlu bir rekabet yaratacaklar. Bu anlamda, mobil SoC pazar segmentasyonu daha da değişecek.