Android ve iOS telefonlar 30 dakika içinde hacklenebiliyor

Yayın tarihi: 1 Aralık 2020 Salı 7:30 am - Güncelleme: 29 Kasım 2020 Pazar 10:06 pm

Genellikle akıllı telefonları ele geçirmek için çok fazla uğraşılması gerektiği düşünülür. Ancak bazı hackerlar, bunun son derece kolay olduğunu kanıtladı.

Bugüne kadar muhtemelen akıllı telefonları ele geçirmek için büyük çaba harcanması gerektiğini düşündüğünüz için pek önlem almadınız. Bu durum aynı zamanda, diğer tüm kullanıcılar için de geçerli. Herkes kendisini güvende hissettiğinden dolayı hackerların saldırısına uğrayabileceğini düşünmedi.

Bir güvenlik uzmanı tarafından yapılan açıklama, herkesin bazı konularda daha farkında davranmasını sağladı. Özellikle de devletten nakit ödeme yaptığını söyleyen web siteleri birçok kişinin banka hesaplarına ulaştı. Böylece istedikleri gibi başkalarının hesabından para çekmeleri kolaylaştırır. Üstelik bunları akıllı telefonlar üzerinden yaptılar.

Akıllı telefonlarını korumaları gerektiğini bilen kişiler, çoğu zaman antivirüs programları yüklüyor. Ancak bir siber güvenlik uzmanı tarafından yapılan çalışmada, sadece 30 dakika içerisinde tüm akıllı telefonları ele geçirmenin mümkün olduğu ortaya koyuldu.

akıllı telefonları ele geçirmek

Yaklaşık 30 dakika içerisinde yapılan uygulama, telefonda mesajları okuma veya kameradan anlık fotoğraf alma gibi birçok işlevi yerine getirdi. Bu uygulamayı akıllı telefonlarına yükleyenler neredeyse tüm bilgilerini karşı tarafa iletmiş oluyor. Elbette hiçbirisi bunun farkında değildi.

Yapılan çalışma sonucunda, üretilen 60 uygulamadan sadece 18 tanesinin antivirüs programları tarafından tespit edildiği ortaya çıktı. Böylece veri hırsızlığı yapmak isteyen birinin aslında çok kolay bir şekilde akıllı telefonları ele geçireceği ortaya çıktı.

Her ne kadar antivirüs programları güçsüz olsa bile, yine de düzenli olarak güncellemelerini açık tutmaya çalışın. Ayrıca güvenilir olmayan uygulamaları indirmeyin.