Android telefonlar güvenlik açığı nedeniyle sorun yaşatıyor

Yayın tarihi: 9 Eylül 2021 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 8 Eylül 2021 Çarşamba 11:13 am

Android telefonlar güvenlik açığı barındırıyor. Cihazların güvenliği herkes için büyük bir önem taşıyor. Mesela yüklediğiniz herhangi bir banka uygulaması ile birlikte paranız tehlikeye girebiliyor. Aynı şekilde size ait kişisel veriler yine akıllı telefonlar üzerinden toplanabiliyor.

Bu nedenle cep telefonu güvenliği diğerlerinden çok daha önemli. Özellikle Android modellerde bazı ek sorunlar yaşanabiliyor. Bu problemlerin güvenlik kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz. Milyarlarca Android cihazı etkileyen BrakTooth güvenlik açığı bunun son örnekleri arasında yer alıyor.

Qualcomm, Texas Instruments, Infineon (Cypress), Silicon Labs ve Intel gibi yonga seti üreticilerinin tamamı Bluetooth çiplerinde güvenlik açığı barındırıyor. Böyle bir açığı kullanmanın tek yolu Bluetooth hizmetlerine ulaşmak.

Android telefonlar güvenlik açığı

Yapılan çalışmalarda Windows ve Android işletim sistemi kullanan cihazların tehlikede olduğu ifade edildi. Bildiğiniz üzere yonga setleri birçok akıllı telefon modeli için geliştiriliyor ve bu durum problemin tüm cihazlarda görülmesine neden oluyor. Dell Optiplex, Microsoft Surface Go 2, Pro 7 ve Pocophone F1, Oppo Reno 5G gibi birçok cihazda bu sorunu görmek mümkün.

Microsoft hacker saldırıları Çin ve ABD’yi karşı karşıya getirdi: Vaziyet alın buralar karışacak

Bilgisayar korsanları kurbanın akıllı telefonuna saldırmak için bluetooth çiplerini kullanıyor. Bu çipler aktif olduğu andan itibaren hackerlar saldırıya geçiyor. Böylece akıllı telefonu ele geçirmek çok daha kolay hale geliyor.