Android modellerinde karşımıza çıkan sanal RAM özelliğinin giderek yayılıyor

Yayın tarihi: 29 Nisan 2022 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 8:01 pm

Sanal RAM özelliği standart haline geldi. Artık orta segment cihazlarda bile sanal RAM özelliğine rastlamak mümkün.

Sanal RAM özelliği standart haline geldi! Malum günümüzde Android tarafındaki modellerde minimum 4GB RAM kullanılıyor. Elbette cihazın kalitesi arttıkça RAM miktarı da 12 GB hatta 16 GB’a kadar yükseliyor. Peki RAM kapasitesinin yetersiz olduğu noktada kullanıcılar ne yapacak?

 

Son dönemde bazı üreticiler sanal RAM özelliği ile kullanıcıların dikkatini çekmiş durumda. Şimdiye kadar Xiaomi ve Oppo bu özelliği ülkemizde de kullanıma sundu. Peki bu özellik tam olarak nasıl çalışıyor ve ne işe yarıyor? Dilerseniz şimdi bu konuya bir açıklık getirelim.

 

Normalde RAM bellekler dahili depolamadan çok daha hızlı bir çalışma kapasitesine sahip olduğu için uygulama arayüzünde iş görüyor. Fakat son dönemde telefonlar içerisinde yer alan SSD’lerin çalışma hızı da önemli ölçüde arttı. Bu da normal dahili depolama alanının RAM bellek olarak kullanılmasının önünü açıyor.

sanal ram

 

Hali hazırda pek çok modelde RAM bellek kapasitesi 1 GB, 3 GB, 5 GB gibi miktarlarda arttırılabiliyor. Tabi ki bu alan dahili depolama alanından düşüldüğü için RAM kapasitenizi arttırırken, depolama alanının düşeceğini göz önüne almanız gerekiyor.

Bu yeni teknoloji sayesinde pek çok telefonun RAM kapasitesi önemli miktarda artmış durumda. Muhtemelen önümüzdeki günlerde Android tarafındaki pek çok isim sanal RAM artırımı konusunda önemli adımlar atacaktır.

XPG SX8100 SSD 512GB: Güçlü bir PC sistemi kurmak isteyenler için