Android cihazlar tehlike altında

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2020 Salı 8:30 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 7:23 pm

Geçtiğimiz günlerde Android cihazlarda kart bilgileri ile ilgili çok önemli bir güvenlik raporu yayınlandı. İşin ilginç tarafı bu raporlar neredeyse her ay yayınlanıyor.

Her seferinde Android kullanıcılarının çeşitli uygulamalar aracılığıyla virüse maruz bırakıldığı ifade ediliyordu. Özellikle de size ait kullanıcı bilgilerini ve kart detaylarını çalan kişilerin bunu istediklerini her yere satabilmesi tehlikeyi daha fazla arttırıyordu.

Apple tarafından geliştirilen iOS işletim sistemi genellikle çok sıkı güvenlik önlemleri ile tanınıyor. Mesela herhangi bir zararlı yazılım kolay kolay burada kendisine yer bulamaz. Ancak tüm gelişmiş güvenlik önlemlerine rağmen iOS işletim sistemine sahip cihazlarda çok büyük problemler oluşabiliyor.

Android

Android işletim sisteminde ise genellikle sorun, Google Play Store kaynaklı oluyor. Buradan indirilen uygulamalarda kimi zaman çeşitli zararlı yazılımlar yer alabiliyor. Elbette Google herhangi bir yeni uygulamayı buraya yerleştirmeden önce detaylı kontrol gerçekleştiriyor. Fakat bunun yeterli olacağını söylemek neredeyse imkansız. Özellikle de son zamanlarda meydana gelen güvenlik açıkları durumu çok daha net bir şekilde ortaya koyuyor.

Şimdilerde yaklaşık olarak 350 civarında uygulamanın virüs yaydığı ifade ediliyor. Üstelik bu virüsler akıllı telefonunuzda kendisini çok iyi bir şekilde gizleyebiliyor. Böylece siz hiç farkına varmadan kart ve kullanıcı bilgileriniz başkalarına aktarılıyor. Peki sizin zararlı yazılımlara karşı aldığınız önlemler neler?

Oppo K7 özellikleri ortaya çıktı!