Android Auto uygulaması, şimdi her zamankinden çok daha kullanışlı

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 11:00 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 6:09 pm

Android Auto için, bir hayalin gerçeğe dönüşmüş hali diyebiliriz. Yakın zamana kadar pek çok otomobil kullanıcısının Bluetooth, Aux, Mirror Screen gibi yollarla başarmaya çalıştığı şeyleri ve hatta çok daha fazlasını tek başına yapan Android Auto uygulaması, hemen her otomobil kullanıcısı tarafından da beğenilerek kullanılıyor.

 

Bununla birlikte, henüz yeni sayılabilecek bir yaşa sahip olan bu uygulamanın bazı hatalarının bulunduğu da bir gerçek. Bu hataların başında ise, ekran optimizasyonunun sağlanamaması ve bölünmüş ekran uygulamasının desteklenmemesi geliyordu. Her ne kadar Google, bu soruna bazı araçlar için çıkarttığı güncelleme ile çare getirmeye çalışsa da, bu genele değil kısıtlı bir zümreye hitap eden bir çözüm olması nedeniyle eleştirilere konu olmuştu.

 

Android auto

İşte Google, bir süredir kendisine yöneltilen bu eleştirileri dikkate almış olacak ki, Android Auto için yeni bir güncelleme paketi yayımladı. Yeni servis edilen bu güncelleme sayesinde artık Android Auto, ayrım yapmaksızın bütün araç ekranlarını destekleyecek. Daha detaylı bir şekilde açıklayacak olursak, bundan sonra Android Auto uygulaması hiçbir multimedya ekranında kayık veya basık olarak görünmeyecek ve doğrudan ilgili ekranın boyutuna göre kendini optimize edecek.

 

Görsel açıdan yapılan bu güncelleme sizin için yeterli olabilir ancak Google için değil. Çünkü Amerikalı teknoloji devi, Android Auto’nun artık tüm cihazlarda bölünmüş ekran olarak kullanılabilmesinin de yolunu açtı. Yani artık bir taraftan yol haritanıza bakarken diğer bir taraftan mesajlarınızı okuyabileceksiniz. Tabi bunu yapmamanızı ve her zaman önceliğinizi yola vermenizi tavsiye ederiz.,

SpaceX Starlink uydu interneti artık 32 ülkede mevcut