Android 11 hangi telefonlara gelecek

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2020 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 11:18 pm

Google, Ekim ayında Android 11 güncellemesini ilk olarak Pixel 2 ve sonrası modelleri için yayınlayacak. 3 GB ve üzeri RAM’e sahip olan bu modeller yeni güncellemeyi akıcı bir şekilde kaldıracak.

Bugün ise Android 11 kaç GB RAM isteyecek sorusu bugün yanıt buldu. Gelen bilgilere göre; 1 GB RAM’e sahip akıllı telefonlar için maalesef ki Android 11 güncellemesi pek mümkün görünmüyor.

Android 11

XDA Developers‘tan gelen bilgilere göre; Android 11‘i çalıştırmak için minimumda 2 GB RAM zorunlu kılınacak. Sisteme eklenen yeni API’lardan dolayı akıcı bir deneyim için Google’ın bu yolu izlemesi gayet mantıklı görünüyor. Teknoloji ve internet devinin zaten 1 GB RAM’li telefonlar için Android GO projesi hali hazırda devam ediyor. Bu yüzden 1 GB RAM’e sahip olan giriş seviyesi telefonlar direkt olarak Android GO‘ya yönlendirilecek.

Mobil işletim sistemleri artık eskisi gibi basit API’lar üzerine kurulu değil. Bu yüzden artık 1 GB RAM yetersiz geliyor. 2 GB RAM Google’ın insafına kalmış bir olay diyebiliriz. Normalde artık 3 GB RAM‘den ötesi Android’de akıcı bir deneyim sunamaz.

2021’in ilk ışıklarında diğer Android telefonlara da gelecek olan bu güncelleme ile sisteme bir dizi yenilik eklenecek. Ancak bu yeniliklerin tamamı şimdilik bilinmiyor. Bu yüzden Google’ın önümüzdeki aylarda düzenleyeceği etkinliği beklemek en mantıklısı olacak.

Galaxy Z Flip 5G fiyatı ortaya çıktı! Fiyat daha uygun!