‘Anayasa’ çıkışının perde arkası belli oldu: Joe Biden beklenecek

Yayın tarihi: 4 Şubat 2021 Perşembe 12:57 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2021 Perşembe 12:57 pm

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yeni anayasa’ çıkışıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın ‘yeni anayasa’ çıkışıyla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Erdoğan, gündem yaratarak Biden’dan beklediğini yazdı.

Ahmet Takan, yazısında şunları kaydetti:

Erdoğan top çeviriyor. Esas hedefi, en azından mart- nisan aylarına kadar süre kazanabilmek. Hâlâ, ABD’nin yeni Başkanı Biden ile istediği diyaloğu kuramadı ve kanallara ulaşamadı. Bakmayın siz, İbrahim Kalın’ın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile yaptığı telefon görüşmesine… İçeriği boş!.. Erdoğan, Biden’dan telefon bekliyor. Vee, saraya ulaşan, “Biden ocak ayında, annesi ölen terörist Mazlum Kobani’yi telefonla aradı ve başsağlığı diledi” haberi sarayı çıldırtıyor.

Tayyip Erdoğan, “Yeni anayasa” tartışmalarını bir süre daha gündemde tutarak hem ABD’nin yeni yönetiminin kendisine karşı yöneleceği her türlü tavrı görmek için süre kazanır hem de ortağı MHP’den gelecek beklenmedik çıkışları önleyebilmek için topu çevirir. Ya sonra?.. Çıkabilecek olası sonuçlara göre, farklı denklemler kurulup senaryolar yazılıyor. Onlardan bahsetmek için henüz vakit erken. Bir de, bazıları, sizleri ve bizleri rahatsız edecek türden!..

Daha somut bilgi beklediğiniz muhakkak…

Tayyip Erdoğan’ın “Yeni anayasa”sında ne var?… Ulaşabildiğim kadarı ile sarayda çok dar bir kadro ile yürütülüyor çalışma. Saray kaynaklarım, MHP dahil hiçbir yere çalışma ile ilgili henüz bilgilendirme yapılmadığını söylüyor. AKP kulislerinde ise sadece tahminler var. Nedir onlar?..

– “Başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere yüksek yargının yapısında yapılacak düzenlemeler.”

– “Siyasi Partiler ve Seçim Kanunları ile ilgili düzenlemeler.”

– “Siyasi Partilerin kapatılması ile ilgili düzenlemeler.”

– “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği kararların bağlayıcılığının kaldırılacağı düzenleme.”

– “Cumhurbaşkanının sadece 2 dönem seçilmesini ortadan kaldıracak düzenleme.”