Anadolu’da birçok köy ve mahalle karantina altına alındı

Yayın tarihi: 30 Mart 2020 Pazartesi 3:01 pm - Güncelleme: 30 Mart 2020 Pazartesi 3:27 pm

Koronavirüs salgını nedeniyle çok sayıda köy, mahalle ve mezra karantina altına alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde 39 yerleşim yerinde karantina uygulaması yapıldığı duyuruldu.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan koronavirüs salgını, Türkiye’de hızla yayılmaya başladı. Salgının önüne geçmek için alınan önlemler kapsamında bazı köy, belde ve mahallelerinde karantina uygulamasına geçildi. Karantina uygulanan illerin arasına, Rize, Van, Yozgat, Malatya, Tunceli, Artvin, Gümüşhane, Kütahya, Çankırı, Sivas, Giresun ve Çanakkale’nin ardından Çorum, Düzce, Bayburt ve Kars da eklendi.

İçişleri Bakanlığı: 39 yerleşim yeri karantinaya alındı

TUNCELİ

Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’dan gelen bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine Mazgirt’e bağlı Geçitveren Köyü karantinaya alındı.

Valiliğin internet sitesinden yaptığı açıklama şu şekilde:

“Tunceli-Mazgirt İlçemiz Geçitveren Köyümüzde İstanbul’dan gelen bir vatandaşımızda Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine; Köyümüz Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararınca karantinaya alınmıştır. Koronavirüs testi pozitif çıkan hastamızın da tedavisine Tunceli Devlet Hastanemizde devam edilmektedir.”

ÇORUM

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir köy koronavirüs şüphesiyle tedbir amacıyla karantinaya alındı.

İlçeye bağlı Oyaca köyünde yaşayan bir kişinin testlerinin pozitif çıkması üzerine köye giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu. Jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatılan köyde sağlık ekipleri sürekli kontrol yaparken, yapılan anonslarla da köylülerden dışarı çıkmamaları isteniyor.

İlçe Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararda, “Sungurlu ilçesine bağlı Oyaca köyümüzde insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, durum köy muhtarı ve halkına tebliğ edilmesine, kolluk ve sağlık ve ekiplerince kontrol altında tutulması kararlaştırılmıştır” denildi.

VAN

Öte yandan Van’ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesine bağlı Hanköy, Başkale ilçesinin Esenyamaç, Çatak’ın Alacayer Mahallesi’ne bağlı Çemik ve Tellikaya mezralarının ardından, Başkale’nin Ilıcak Mahallesi ile Belliyurt mezrası da koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı. Başkale’nin Ilıcak Mahallesi ile Belliyurt mezrasındaki vakalarla ilgili açıklama yapılmazken, araçların giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor.

KARS

Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında, bazı köyler ve bir mahallenin karantina altına alındığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Dağpınar Beldesi Merkez Mahallesi, Digor ilçesine bağlı Türkmeşen köyü, Susuz ilçesine bağlı Erdağı köyü ile Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyü karantinaya alınmış olup belirtilen yerleşim yerlerine giriş çıkışlar durdurulmuştur.”