Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı istifa etti

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2020 Cuma 1:14 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2020 Cuma 4:57 pm

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘reis’ diye hitap eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek YÖK ve Cumhurbaşkanlığı’na istifasını verdi. Çomaklı’nın annesi de İzmirlilere hakaret dolu sözleriyle gündem olmuştu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı istifa etti. Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamada, Çomaklı’nın sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldığı belirtilerek, “Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, 7 Mayıs 2020 tarihinde sağlık sorunları nedeniyle rektörlük görevinden istifa etmiş bulunmaktadır” denildi.

Anadolu Üniversitesi Rektörünün annesi İzmirlilere hakaretler yağdırdı

ÇOMAKLI’DAN AÇIKLAMA

Yaklaşık 8 ay önce eski bir rahatsızlığının nüksettiğini belirten Çomaklı, şöyle konuştu:

“Rahatsızlığım aşırı noktalara vardı. Doktorlar sürekli dinlenmem gerektiğini söyledi. Açıköğretim sınavlarının bitmesini bekledim. Sağlık sorunum ciddi noktalara ulaştı, ben de affımı istedim. Cumhurbaşkanımız ve YÖK Başkanı’ndan affımı isteyerek istifamı sundum. Sağlığım çok önemli. Benim 3 çocuğum var, 45 yaşındayım ve çok ciddi sağlık sorunu yaşıyorum. Yapacak çok şey var ama çıkamıyorum. Ayaklarımdaki rahatsızlıklar, ciğerimdeki sorun uç noktaya ulaştı, gitmiyor artık. Emin olun çok hüzünlüyüm. İstifamın kabul edileceğinden eminim.

Herkese teşekkür ediyorum. Biz hedefimize vardık, yapacaklarımızı yaptık. Tüm çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Bir yerden sonra artık sağlığıma dikkat etmem gerekiyor.”

“REİS HERKESE BUNU ŞEY YAPTIRDI”

Çomaklı, Instagram hesabından yaptığı canlı yayında “Vallahi anama derim sizi ha. Yemin ederim. Ömer kardaşım, böyle yapıyoruz artık, özümüze döndük. Reis herkese bunu şey yaptırdı. Ders çalış. Vallahi anama dedim sizi” ifadelerini kullanmasıyla gündeme gelmişti.

ANNESİNİN SÖZLERİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Çomaklı’nın annesi Zekiye Çomaklı ise daha önce sosyal medyada İzmirlilere yönelik sözleriyle gündeme gelmişti. Erzurum Girişimci Kadınlar Dernek Başkanı Zekiye Çomaklı, dünyanın birçok yerinde Hristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak korona virüse karşı mücadele ettiğini belirterek, “Bizim İzmir’deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun” ifadelerini kullanmıştı.

Narkotik köpeği bulmasın diye pul biberle sakladı

YKS stadyumlarda mı yapılacak? ÖSYM Başkanı açıkladı