Anadolu Ajansı’nın Amerika muhabirinden Osman Kavala için skandal sözler!

Yayın tarihi: 22 Şubat 2020 Cumartesi 9:43 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2020 Cumartesi 9:43 pm

Anadolu Ajansı (AA) Amerika kıtası baş muhabiri Vakkas Doğantekin, Gezi Parkı davasında hakkında tahliye ve beraat kararı verilmesinin hemen ardından “15 Temmuz darbe girişimi soruşturması” kapsamında yeniden tutuklanan iş insanı Osman Kavala ile ilgili olarak tepki çeken bir paylaşım yaptı.

Doğantekin, Kavala’nın 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi öncesi Henri Barkey ile 93 saat görüştüğünü iddia ederken, “İki ihtimal var, A- Osman Kavala eşcinsel ve Barkey onun erkek arkadaşı, B- O CIA için çok değerli” ifadesini kullandı.

Doğantekin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Kayıtlar Osman Kavala’nın CIA ajanı Henri Barkey ile 15 Temmuz darbe girişimi öncesi 93 saat görüştüğünü gösteriyor. Bir CIA ajanı Gezi Parkı şüphelisiyle neden bu kadar uzun süre görüşür?
A – O bir eşcinsel ve Barkey onun erkek arkadaşı
B – O CIA için çok değerli” ifadelerini kullandı.

Vakkas Doğantekin, bu ifadeleri kullandıktan kısa bir süre sonra tweeti kaldırdı; Twitter’da herkese açık olan hesabını ‘korumalı hesap’a çevirdi.

 

840 gün tutuklu kaldıktan sonra Gezi Parkı davasında hakkında tahliye ve beraat kararı verilen Osman Kavala, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir diğer soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın, “Kavala’nın şüpheli Henri Barkey ile görüştüğü, PKK irtibatlı kişilerle iletişim kurduğu ve darbe teşebbüsünün karar sürecine katıldığı” yolundaki iddiasını yerinde gören İstanbul Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hâkimliği, ‘kaçma şüphesi’ gerekçesiyle Osman Kavala hakkında yeniden tutuklanması kararını vermişti.