Anadolu Ajansı, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından hangi bölümleri yayından kaldırdı?

Yayın tarihi: 4 Aralık 2020 Cuma 5:50 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma 6:07 pm

Anadolu Ajansı’nın (AA), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü söyleşisini önce uzun versiyonuyla, daha sonra başlığı değiştirip bazı bölümleri çıkararak servis ettiği ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24’ten gazeteci Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtladı. Devletin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı, Kılıçdaroğlu’nun Sabuncu ile yaptığı söyleşiyi önce uzun versiyonuyla daha sonra başlığı değiştirip bazı bölümleri çıkarak servis etti.

T24’ten Candan Yıldız’ın haberine göre, AA’da açıklamalarla ilgili süreç şöyle işledi:

Anadolu Ajansı, ilk geçtiği haberde Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteci Murat Sabuncu’nun sorularına verdiği yanıtlara geniş yer verdi. Haberin ilk versiyonunda “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Kimse korkudan konuşamıyor, biz konuşuyoruz” başlığı kullanıldı.

Daha sonra değiştirilen başlıkta ise “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: (Çin’den gelecek aşı) Bir ön yargım yok” manşeti kullanıldı.

Haberin uzun versiyonunda Anadolu Ajansı, 27 Kasım’da Yargıtay’a üye olarak seçilen eski İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan’ın, Yargıtay 12. Ceza Dairesi’nde görevlendirilmesinden birkaç gün sonra Anayasa Mahkemesi’ne üyeliği açıklamasıyla ilgili CHP liderinin “En büyük intihalcilerden birisidir Fidan” açıklamasını ara başlık olarak kullandı.

AA daha sonra, haberin kısaltılmış versiyonunda Fidan’la ilgili bölümü kullanmadı; “Şu anda Yargıtay’da vicdan sahibi hakimlerin büyük kısmı rahatsız” ara başlığını korudu.

Sonradan çıkarılan bölümde Kılıçdaroğlu Fidan için “Yargıya güven duyulur mu? AYM kararını en alttaki mahkeme uygulamadı. Bu, ‘Ben gücümü Saray’dan alıyorum. Hukuktan almıyorum. İlerde beni terfi edecek, bir yerlere getirecek kişiden alıyorum. Gücümü talimatlardan alıyorum’ demek oluyor. Ne oluyor? Yargıtay üyesi oluyor. Birisi AYM üyesi olacak. En büyük intihalcilerden birisidir. Siz bunu Yargıtay üyesi yaptınız. İntihal suç mu suç” demişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Kimse korkudan konuşamıyor, biz konuşuyoruz” sözleri de Anadolu Ajansı’nın sonradan yenilediği haberde yer almadı. (T24)

TELE1 gündeme getirdi, Kılıçdaroğlu doğruladı: Takip edildiğimi gayet iyi biliyorum