AKP kurmayları İstanbul’da toplandı Anadolu Ajansı ağız değiştirdi: Gözler geçersiz oylardı

Yayın tarihi: 1 Nisan 2019 Pazartesi 3:11 am - Güncelleme: 1 Nisan 2019 Pazartesi 5:23 am

Yüzde 98’de veri girişini durduran Anadolu Ajansı, İstanbul, Ankara ve Iğdır’da geçersiz olarak kayıtlara giren oyların, il ve ilçe seçim kurullarına yapılacak itiraz üzerine yeniden incelenmesinin beklendiğini duyurdu.

AKP kurmayları İstanbul’da toplandı. Fox Tv, Binali Yıldırım’ın, Süleyman Soylu’yu İstanbul’a çağırdığını ve bakanlarla toplantı yaptığını duyurdu. İstanbul’dan Ankara’ya giden ve burada balkon konuşması yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yine İstanbul’a döneceği açıklandı.

Ve tüm bu gelişmeler yaşanırken İstanbul’da yüzde 98’de takılan ve üç saat boyunca veri girmeyen Anadolu Ajansı, bir yerlerden talimat almış gibi açıklama yaptı. Anadolu Ajansı,  yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, İstanbul, Ankara ve Iğdır’da geçersiz olarak kayıtlara giren oyların, il ve ilçe seçim kurullarına yapılacak itiraz üzerine yeniden incelenmesinin beklendiğini duyurdu.

ABONELERE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Anadolu Ajansı, bu illerde veri girişini yüzde 98’de durdurmuştu. Ardından da abonelerine  “veri akışı gerçekleşmemiştir” diye açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı internet sayfasındaki manşetini de değiştirdi. “Yerel seçimlerde gözler geçersiz oylarda” başlığı attı.

AKP itiraz edecek

AKP’nin Ankara seçim bölgesindeki bazı seçim sonuçlarına itiraz edeceği öğrenildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmasında değindiği itirazlarla ilgili partili hukukçuların çalışmalara başladığı bildirildi.

Seçim sonuçlarına itirazlar, salı gününe kadar yapılacak.