Anadolu Ajansı dolardaki yükseliş için Londra’yı suçladı

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2020 Perşembe 11:59 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2020 Perşembe 4:06 pm

Çocuk istismarını görmeyen ve seçim dönemlerinde verdiği sonuçlarla tartışma yaratan Anadolu Ajansı, Londra merkezli bazı finansal kuruluşların ellerinde olmayan Türk Lirası ile yüksek miktarda döviz almaya kalktıklarını ve Türk Lirası’na değer kaybettirmeye yönelik manipülatif ataklarını sürdürdüklerini öne sürdü.

Anadolu Ajansı veri giremeden sonuç belli oldu

ABD Doları 7.24’ü de gçerek tarihi zirvesini görünce Anadolu Ajansı iktidarın en çok dış borç aldığı Londra’daki bazı finans kuruluşlarını suçladı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, TL’nin değer kaybetmesine oynayan Londra merkezli bazı finansal kuruluşlar, ellerinde olmayan TL ile hızlı bir şekilde ve yüksek miktarda döviz almaya kalktılar.

Ancak satın aldıkları döviz için Türk bankalarına olan TL yükümlülüklerini yerine getiremeyen finansal kuruluşlar, Merkez Bankası’nın EFT sisteminin kapanış saatini uzatmasına rağmen temerrüde düştüler.

Bu finans kuruluşlarının hangileri olduğunun belirtilmediği haberde, Türk piyasasına yönelik ataklar Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yatırımcı toplantısına denk getirildiği belirtildi.

İlgili işlemlerin düzenleyici kurumlar tarafından tespit edildiği ve hukuki süreç başlatıldığı belirtilen haberde, işlemleri yapan yurt dışındaki bankaların ağır cezalar ve işlem yasakları ile karşılaşabileceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı’nda cinsel istismarı akladılar: 14 yaşında kadın…