Anadolu Ajansı, dolardaki sert düşüşü Naci Ağbal’ın açıklamalarına bağladı

Yayın tarihi: 9 Kasım 2020 Pazartesi 12:25 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2020 Pazartesi 12:25 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasıyla ilgili yaklaşık 17 saattir haber geçmeyen Anadolu Ajansı’nın sosyal medya hesabından dolardaki düşüşle ilgili paylaşım yapıldı. AA, “Dolar/TL, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın açıklamaları sonrası sert düşerek 8,1840’a kadar geriledi.” ifadesinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün 19.00 sıralarında Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu. Aradan geçen saatler boyunca iktidardan istifayla ilgili bir açıklama yapılmadı. İktidara yakın televizyon kanalları istifayla ilgili gelişmeleri izleyicilerine duyurmadı. İktidara yakın gazeteler de bugünkü nüshalarında istifayla ilgili hiçbir gelişmeyi duyurmadı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti

Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin haber paylaşmayan Anadolu Ajansı ise Twitter hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gece yarısı kararıyla atanan yeni Markez Bankası Başkanı Naci Ağbal’la ilgili şu paylaşımı yaptı: “Dolar/TL, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın açıklamaları sonrası sert düşerek 8,1840’a kadar geriledi.”

Gazeteciliği unuttular! Yandaş medyada ‘Bakan’ yok