Ampute Milli Takımı Avrupa şampiyonu

Yayın tarihi: 19 Eylül 2021 Pazar 9:34 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2021 Pazar 11:17 pm

Avrupa Şampiyonası finalinde Ampute Milli Takımımız ile İspanya karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Türkiye Ampute Milli Takımı  6-0 kazanarak üst üste ikinci defa Avrupa şampiyonu oldu.

 

Son Dünya 2.’si ve Avrupa Şampiyonu unvanıyla sahaya çıkan Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı yine gururumuz oldu. Ay Yıldızlılar, 2021 Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya’yı 6-0 mağlup etti ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu!

Maçtan önemli anlar

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımı, Polonya’nın Krakow kentinde düzenlenen 2021 EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda finalde İspanya’yı 6-0 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Cracovia Stadyumu’nda oynanan maçta Ay-Yıldızlılarımızı farklı zafere taşıyan golleri 6, 10 ve 26. dakikalarda Ömer Güleryüz, 21 ve 42. dakikalarda Kemal Güleş ile 23. dakikada Rahmi Özcan attı.

Bu sonuçla üçüncü kez finalde mücadele eden Ampute Futbol Milli Takımı, üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonluğunu kazanma başarısını gösterdi. Milliler, 2017 yılında İstanbul’da da Avrupa Şampiyonluğu’na uzanmıştı.

Karşılaşmayı TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ve T.C. Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat tribünden izleyerek Millilerimize destek verdi.

Milliler, turnuvada finale dek, D Grubu’nda Gürcistan’ı 10-0, İtalya’yı 11-0, çeyrek finalde İrlanda’yı 4-0 ve yarı finalde de Rusya’yı 5-2 mağlup etmişti. Böylece Milliler toplamda 36 gol attı.

AMPUTE FUTBOLU NASIL OYNANIR

Karşılaşmalar; yirmi beşer dakikalık 2 devreden ve 10 dakikalık devre arasından oluşur. Taç atışı ayakla yapılır. Ofsayt kuralı yoktur. Oyuncular diğer bir oyuncuya değnekleriyle topu atamaz.