Amerikan Fox News’e konuşan Arjantin’de tutuklu çete lideri Serkan Kurtuluş’tan müthiş iddia!

Yayın tarihi: 2 Eylül 2020 Çarşamba 2:18 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2020 Çarşamba 2:21 pm

Amerikan Fow News Televizyonu, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te tutuklu bulunan organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş’un ‘bazı hükümet yetkililerinin 2016 yılında Rahip Andrew Brunson’i öldürmesini istediğini’ söylediğini iddia etti.

İzmir’de silahlı suç örgütü kurma davasıyla yargılanan firari sanık Serkan Kurtuluş, geçen Haziran ayında Arjantin’de tutuklanmıştı.

Kurtuluş’un işadamı Gökhan kalıpçı ve kamuoyunda “FETÖ Borsası” olarak bilinen davada yargılanan ve ev hapsindeyken polis kılığındaki kişi tarafından tabancayla vurularak öldürülen AKP eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un cinayeti gibi birçok olaya karıştığı öne sürülüyor.

https://odatv4.com/arjantinde-yakalanan-feto-borsasi-tetikcisinin-bilinmeyenleri-16062011.html

Kurtuluş’la hapishanede konuşan ‘Fox News Televizyonu’ , çete lideri Kurtuluş’un ‘darbe girişiminden önce yetkililer tarafından Brunson hakkında casus olduğu ve terörü desteklediği yolunda suçlamalar ‘ yapıldığını söylediğini bildirdi.

Fox News’ e göre, Kurtuluş,‘Darbe girişiminden sonra (resmi yetkililer) onu öldürecek birini bulmamı ve Gülencileri suçlamam istendi’ diye konuştu.

Washington’daki Türk Büyükelçiliği sözcüsü Kurtuluş’un iddialarını ‘tamamen saçma’ ve “Arjantin’deki sığınma talebine sahte bir temel oluşturmak için ‘uydurma’ olarak niteleyerek yalanladı.

Brunson Fox News’e yaptığı açıklamada, Kurtuluş’un doğruyu söyleyip söylemediğini bilmediğini belirtti, “Dünyanın o bölgesinde çok fazla entrika ve komplo var ve ben Türkiye’de nefret edilen bir adam haline geldim’ dedi.

Brunson, ‘O zaman ve şimdi de beni öldürmek isteyen insanlar olabilir’ şeklinde konuştu.

Evangelist Rahip Brunson buarada eşiyle birlikte ‘rehine‘ olarak tanımladığı günleri de anlatan yeni kitabının tanıtımı için Başkan Trump’ın favori televizyonu Fox News’a çıktı.

Brunson ‘Erdoğan’ın rehinesi’ olduğunu öne sürdü, serbest bırakılması için Trump’ın birçok kez aradığını ve baskı yaptığını söyledi.