Amerikan Büyükelçiliği özür diledi: ‘Yanlışlıkla oldu’

Yayın tarihi: 6 Ekim 2019 Pazar 1:15 am - Güncelleme: 6 Ekim 2019 Pazar 1:15 am

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sağlık durumuyla ilgili olumsuz bir yorumun Amerikan Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından beğenilmesine MHP ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tepki gösterdi. Amerikan Büyükelçiliği ise olayın yanlışlıkla olduğunu söyleyerek özür diledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli’nin sağlık durumuna ilişkin Twitter’da yapılan olumsuz yoruma tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı’nın sağlık durumunun iyi olduğunu, önümüzdeki hafta görevinin başında olacağını belirtti.

Yalçın, söz konusu Tweetin Amerikan Büyükelçiliği Twitter hesabından beğenilmesini eleştirdi, “Bahçeli’siz bir siyaset hayali kuranlar hayal kırıklığına uğrayacak” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabından konuyla ilgili bir mesaj paylaştı. Altun “Amerikan Elçliği’nin Türkiye’nin içişlerine karışmak gibi bir işi yoktur. ABD Dışişleri Bakanlığı bu olayı soruşturmalı ve sorumlular hakkında gerekenleri yapmalıdır” ifadeleriyle ABD Büyükelçiliği’ne tepki gösterdi.

Tepkilerin ardından ABD Büyükelçiliği’nden de bir açıklama geldi. Büyükelçilik Twitter hesabından “Bugün Büyükelçilik Twitter hesabından, yanlışlıkla bir tweet beğenilmiştir. Bu hatadan dolayı pişmanız ve her türlü karışıklık için özür diliyoruz” mesajı paylaşıldı.