Amerika’da yarım milyondan fazla arabasını piyasadan çekti

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 12:56 pm

Ford, ön cam sileceklerindeki sorun nedeniyle yarım milyondan fazla otomobilini piyasadan geri çekmek zorunda kaldı.

Otomobil sektöründe bir firmanın başında gelebilecek en can sıkıcı olaylardan biri arabalarındaki bir güvenlik nedeniyle araçlarını piyasadan geri çekmek oluyor. Ancak üretim ve test aşamasında yapılan tüm kontrollere rağmen zaman zaman bu durum yaşanabiliyor. Bu sıkıntıyı yaşayan son şirket de Amerikalı otomobil devi Ford oldu. Şirket, güvenlik sorunu endişesiyle Amerika’da yarım milyondan fazla arabasını piyasadan çekmek zorunda kaldı.

Ford

Amerikalı otomobil devinin piyasadan geri çektiği arabaların ön cam sileceklerinin sorunlu olduğu belirtiliyor. Bu hatadan etkilenen modeller şunlar:

  • 2020-2021 Ford F-150 kamyonetler
  • 2020-2021 Ford Expedition SUVlar
  • 2020-2021 Lincoln Navigator SUVlar
  • 2020-2022 Ford Super Duty F-250, F-350, F-450 ve F-550 kamyonetler

Amerika’nın Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yayınlanan rapora göre söz konusu otomobillerin ön cam silecekleri bir anda çalışmayı durdurabiliyor. Hatta bazı durumlarda arabadan bir anda kopup gittikleri oluyor. Bu da trafik için ciddi bir güvenlik sorunu yaratıyor. Çünkü tahmin edeceğiniz üzere özellikle yağışlı havalarda ön cam sileceklerinin bir anda çalışmayı durdurması ciddi güvenlik risklerine sebebiyet verebilir.

Ford, otomobil bayilerindeki etkilenen modelleri geri toplatırken, bu modellerden birini satın almış kişilere de bu hatayı gidermek için ücretsiz servis seçeneği sunuyor. İsteyen araç sahipleri bir yetkili servise giderek ücretsiz olarak ön cam sileceğini değiştirebilecek. Ayrıca daha önce bu sorun nedeniyle sileceğini kendi imkanlarıyla değiştirten kişiler de bu harcamalarını şirketten geri alacak.

Yaşanan bu sürecin şirkete maliyetinin ne olacağı tam olarak bilinmiyor, ancak sırf lojistik masraflarının bile kayda değer olacağı tahmin ediliyor.

Kripto para sahibi Amerikalıların sayısı 30 milyona yaklaştı