Ameliyatlı haliyle ‘Geçinemiyoruz’ diye haykıran vatandaş: Dilenciden ne farkımız var?

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 11:26 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 11:26 am

İktidarın ülkeyi sürüklediği ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar ‘Geçinemiyoruz’ mitinginde buluştu. Mitinge katılan 67 yaşındaki Pakize Soysal, “Kendi ülkemizde şu anda benim dilenciden ne farkım var? Bir el açmadım, sadece o. Yerlere sürünmüş oturuyoruz” diyerek isyan etti.

CHP, dün Kocaeli’nin Gebze ilçesinde “Geçinemiyoruz” sloganıyla miting düzenledi.

Ankara’dan emekli eşiyle birlikte gelen 67 yaşındaki ev hanımı Pakize Soysal, hayat şartlarının zor olduğunu söyledi. Soysal, şunları dile getirdi:

“Hiç hayatta görmediğim hesabı ben bu sene yapıyorum. Bunu belki şaka olarak algılıyorlar ama asla şaka değil. Benden sonra gelen çocuklara çok üzülüyorum. Avrupa, dışarı ülkeler bizim ülkemizde gayet rahat. Halime bak. Ankara’dan ameliyatlı bacağımla hakkımı aramaya geldim. Bu bizim hakkımız. Bize kimse cebinden vermeyecek. Kendi haklarımızı aramaya geldik. Dilenciden şu anda bizim ne farkımız var? Kendi ülkemizde ben hiçbir yeri görmedim. Alem geliyor bizim ülkemize ama benim Kızılay’a gidip özel bir hayatım olmadı. Bu iyi bir şey değil. Baştakiler utansın, çok ayıp. Çok ayıp. Kendi ülkemizde şu anda benim dilenciden ne farkım var? Bir el açmadım, sadece o. Yerlere sürünmüş oturuyoruz. Eve tek 12 bin lira emekli aylığı giriyor.”

Özgür Özel ‘Geçinemiyoruz Mitingi’nde Cumhur’a seslendi: Geçim yoksa, seçim var

Kaynak: ANKA