Amedspor’un yeni başkanı belli oldu

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2020 Pazartesi 8:50 am - Güncelleme: 24 Ağustos 2020 Pazartesi 8:50 am

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler, 4’üncü Olağanüstü Kongresi’ni Talaytepe’de bulunan Şeyhmus Özer Spor Tesisleri’nde yaptı. İş insanı Vechettin Alsaç kulüp başkanı seçildi.

Kongreye, kentteki sivil toplum örgütleri temsilcileri ve iş insanları katıldı. Kongreye divan üyelerinin seçilmesinin ardından 4 yıl önce yaşamını yitiren kulüp kaptanı Şeymus Özer için yapılan saygı duruşuyla başladı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Divana başkanlık yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın Amedspor’un barışçıl felsefesinin dalga dalga tüm Türkiye stadyumlarına yayılacağını söyledi. Aydın’ın konuşmasının ardından denetim ve faaliyet raporları okundu.

‘AMEDSPOR DÜŞMEDİ KENDİSİ DÜŞTÜ’

Eski Amedspor Başkanı Metin Kılavuz da karantina olmasından kaynaklı Zoom üzerinden katılımcılara seslendi. Kılavuz, son süreçte Amedspor’u hep bir kriz havasıyla yönettiklerini belirtti. Önceki dönem Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun sanayi bölgesine yaptığı ziyaret sırasında “Amedspor küme düşecek” dediğini aktaran Kılavuz, “Amedspor düşmedi ama kendisi düştü” ifadelerini kullandı.

Kılavuz’un konuşmasının ardından divana liste verildi. Tek liste ile gidilen seçimde yapılan açık oylama sonucunda İş insanı Vechettin Alsaç kulüp başkanı seçildi. Seçimin ardından kısa bir konuşma yapan Alsaç, Amedspor’un özgün duruşundan taviz vermeden ve eksen kayması yaşanmadan sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.