AMD ve Qualcomm güçlerini birleştiriyor

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 11:00 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 10:51 pm

AMD ve Qualcomm, AMD Ryzen işlemcisinden güç alan bilgisayarların kullanıcılarına daha hızlı wi-fi sunabilmek için güçlerini birleştiriyor.

AMD Ryzen işlemcilerden güç alan işlemciler çok yakında internet hızı konusunda önemli yol kat edebilir. İşlemcilerinin sunduğu wi-fi hızını arttırmak isteyen AMD, bu amaç doğrultusunda Qualcomm ile yeni bir ortaklığa imza attı. AMD ve Qualcomm işbirliği, daha hızlı wi-fi sunacak AMD Ryzen işlemcileri beraberinde getirecek.

AMD bu hafta bir açıklama yayınlayarak AMD Ryzen işlemci kullanan bilgisayarlara yakında Qualcomm FastConnect’in geleceğini duyurdu.

Qualcomm

 

Qualcomm FastConnect sayesinde AMD işlemci kullanan bilgisayarlar ve laptoplar Wi-Fi 6 ve 6E özelliklerine erişecek. Bu sayede indirme hızları saniyede 3.6 GB’a kadar çıkabilecek. Bu güncellemeyi ilk alacak bilgisayarlar iş odaklı modeller olacak. AMD Ryzen Pro 6000 işlemci kullanan laptoplar, bu yeni özelliğe kavuşacak ilk modellerden biri olacak.

Ayrıca bu yeni güncelleme ile birlikte ilk kez Windows 11 desteği de sunulacak. Bu da Windows 11 Wi-Fi Dual Station özelliğinin kullanılmasını mümkün hale getirecek. Windows 11’in Wi-Fi Dual Station özelliği, bilgisayarların aynı anda iki farklı Wi-Fi kaynağından internet çekerek daha sağlam ve daha hızlı bir bağlantı sağlıyor.

Pandemi sonrasında evden çalışma pek çok şirket için yeni normal haline geldiği için, görüntülü online görüşmeler artık şirketler için yaygın hale gelmiş durumda. Bu yüzden yüksek wi-fi hızı sunulması özellikle şirketler için büyük önem taşıyor. AMD ve Qualcomm da duyurularında buna dikkat çekiyor.

Bentley ilk elektrikli otomobili hakkında önemli detaylar paylaştı