AMD , CES 2020 etkinliğinde kendisini rezil etti

Yayın tarihi: 8 Ocak 2020 Çarşamba 4:23 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2020 Çarşamba 4:23 pm

Xbox Series X konsoluna güç verecek olan AMD , CES 2020 etkinliğinde sergilediği video ile kendisini maalesef ki rezil etmeyi başardı.

AMD , CES 2020 etkinliğinde kendisini rezil etti. Microsoft, geçtiğimiz ay düzenlenen The Game Awards 2019 etkinliğinde sabırsız davranmış ve yeni nesil oyun konsolu olan Xbox Series X‘i tanıtmıştı. Dikey bir yapıda olacak olan bu konsol, kontrolcü tarafında Xbox One kontrolcüsünün tasarım hatlarını koruması ile dikkatleri üzerine çekmişti.

PlayStation 5 kontrolcüsü geliştirici kiti ile sızdı!

Çıkıntılı ve oldukça çirkin görünen d-pad ile gelecek olan Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu bugün bir kez daha sergilendi. Sergilendi sergilenmesine ancak sahte render görselleri ile karşımıza çıktı. Hem de kim tarafından? Koskoca AMD tarafından!

AMD, yeni işlemcilerini tanıttığı CES 20 etkinliğinde Microsoft’un yeni nesil oyun konsoluna da güç vereceğini duyurmak için karşımıza kısa bir video ile çıktı. Bu videoda konsolda 2 adet HDMI, 2 adet USB-C ve bir adet ethernet bağlantılarının olduğu açıkça görünüyordu.

Bu videonun yayınlanmasının ardından AMD cephesinden ilginç bir açıklama geldi. AMD, etkinlik sırasında konsolun gerçek görüntülerini yayınlamadığını, gösterilen videodaki çizimlerin sahte olduğunu açıkladı.

Intel ile rekabet eden tek firma olan AMD’nin böylesine amatörce bir hata yapması oldukça kötü oldu. Buna benzer bir hatayı Çinli Xiaomi yapmıştı. Xiaomi bir etkinliğinde rakiplerinin telefonları ile kendi telefonunu karşılaştırırken, konsept çizimlerden bir tanesini kullanarak kendini rezil etmeyi başarmıştı.