Ambulans şoförünün dikkati faciayı önledi

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 12:39 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 12:39 pm

İstanbul Sarıyer’de arkasından gelen ambulansa yol vermek için ara sokağa dönüş yapan sürücünün kullandığı otomobil motosiklete çarptı. Motosiklet üzerinden düşen iki kişi sürücünün dikkati sayesinde ambulansın altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Ferahevler’den Tarabya yönüne giden otomobilin sürücüsü Emir Cevahir, arkasından siren çalarak gelen ambulansa yol vermek için ara sokağa yönelmek istedi. Bu sırada ters istikametten Ferahevler yönüne giden Furkan Karapınar’ın kullandığı motosiklet, otomobil ile çarpıştı.

AMBULANS ŞOFÖRÜNÜN DİKKATİ KURTARDI

Motosiklet sürücüsü ile arkasında oturan Barış Karapınar, çarpışmanın etkisiyle savrularak yere düştü. Arkadan gelen ambulans şoförü, dikkati sayesinde son anda fark ettiği yaralılara çarpmamak için direksiyonu sağa kırdı. Yolun kenarına savrulan motosikleti de altına alan ambulans, park halindeki başka bir otomobile de arkadan vurdu.

KENDİLERİNİ UNUTUP MOTOSİKLETTEN DÜŞENLERİN YARDIMINA KOŞTULAR

Ambulanstan inen sağlık görevlileri, yaralıların yardımına koştu. Furkan Karapınar ile Barış Karapınar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından, başka bir ambulansla kaldırıldıkları Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Ambulansın çarptığı otomobilin sahibi Murat Akkuş ise olayı şöyle anlattı:

“Ambulans, yukarıdan aşağı siren çalarak geliyordu. Önünde de beyaz bir araba vardı. Araç, ambulansa yol vermek için sokağa dönmek istedi. Aşağıdan da motosiklet geliyordu. İkisi çarpıştı. Ambulans, motosiklettekilere çarpmamak için benim aracımın üzerine kırdı. Motosiklette iki genç vardı. İkisinin de bilinci açıktı. Araçta da iki genç vardı. Onlarda da herhangi bir sorun yoktu”

Ambulans şoförünün dikkati sayesinde olası bir facianın önlendiği kaza anları ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Arazi anlaşmazlığı yaşadığı üç kişiyi bacaklarından vurdu!