Amber Heard’ün Aquaman 2’de yer almaması için 2.7 milyon imza toplandı

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 9:19 am - Güncelleme: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 9:19 am

Johnny Depp’in mahkemelik olduğu eski eşi Amber Heard’ün Aquaman 2 filminde yer almaması için başlatılan kampanyada 2,7 milyondan fazla kişi imzacı oldu.

Johnny Depp’in hayranları, ünlü oyuncunun yine kendisi gibi oyuncu olan eski eşi Amber Heard’e karşı imza kampanyası başlattı. Hayranların düzenlediği kampanyaki talep, Warner Bros yöneticilerinin “doğru şeyi yaparak” Heard’ün Aquaman’in devam filminden çıkarılması. Independent Türkçe’nin haberine göre, oyuncu, Aquaman ve Kayıp Krallık (Aquaman and the Lost Kingdom) adlı yapımda Mera karakterini yeniden canlandıracak.

İmza kampanyası metninde, “Johnny Depp, Amber Heard’ü aile içi istismar faili olarak ifşa etti” ifadeleri yer aldı. Çiftin 2016’daki boşanmasından bu yana Heard’ün, Depp’in Hollywood kariyerini bitirmek için sistematik bir mücadele verdiği de öne sürülüyor. Hayranlar Heard’ün ‘uydurma taciz olaylarıyla’ Depp’i suçladığını ve yalan söylediğini iddia ediyor.

METİNDE “ERKEKLERİN MARUZ KALDIĞU ŞİDDET” DE TANINSIN İFADELERİ

Metinde ayrıca erkeklerin maruz kaldığı aile içi şiddetin de tanınması gerektiği ve herhangi bir tacizcinin eğlence endüstrisinde göklere çıkarılmasının önüne geçilmesine ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor. Heard’ü protesto eden kampanyanın amacıysa üç milyon imzacıya ulaşmak. Eğer hedefe ulaşılabilirse söz konusu kampanya, tarihindeki en çok imzacı toplayan protestolardan biri olacak.

Depp, eski eşi Heard’e 2018’de The Washington Post’ta yazdığı makale nedeniyle iftira davası açmıştı. Makalede Heard istismara maruz kaldığını öne sürmüştü. Yazıda Depp’in adı geçmese de aktörün avukatları makalenin yanlış bir şekilde Heard’ün evliyken şiddet gördüğünü ima ettiğini düşünüyor. Depp bu nedenle 50 milyon dolar tazminat talep ediyor.

Johnny Depp ve Amber Heard’ın boşanma davasında olay yaratan penis açıklaması